söndag 2 mars 2008

En dålig dag som ändå förvaltats ganska väl

Idag har inte varit nån bra dag. Det har bara känts som "tråksöndag" sen jag vaknade. Ingen som ville leka med mig. I förmiddags kände jag mest för att dra nåt gammalt över mig och deppa bort hela dan. Ja, jag är nog en helgdeppis... Men ändå tog jag mig i kragen och tog en promenad i det fina (om än inte soliga) vädret, hade kommit lite snö inatt så det var vitt på marken och den värsta halkan var dold. Friskt och skönt! Men man har ju alldeles för mycket tid att tänka och fundera när man är ute och promenerar med sig själv, så det kändes inte så uppåt...

Kom hem och tyckte lite synd om mig själv, la mig på soffan och såg målgången på Vasaloppet (började fundera på om jag ska satsa på att försöka va i form för att försöka mig på Tjejklassikern nästa år, jag skulle gärna vilja va tjockisen som klarar av det...), läste lite bok och sen lyckades jag faktiskt samla ihop lite krafter för en städsejour. Katterna blev kloklippta och kammade, och så dammsugat och torkat golv. Två maskiner tvätt lyckades jag också orka med. Sen slog mig en märklig tanke - jag kanske skulle ta mig till gymmet för en sväng på löpbandet. Så för första gången i världshistorien travade jag iväg till gymmet enbart i ärdene för att dejta löpbandet. Det kändes tungt och jobbigt, men när jag tänker efter kanske det inte är så konstigt med tanke på att jag inte ätit nåt vettigt idag och inte heller druckit i princip nånting. Kanske inte världens bästa uppladdning. Men 27 min travade jag på iaf. Körde min 5-minutersprincip, men fick lov att frångå den lite grann för att inte var dumtvär mot mig själv, planen är ju som sagt att få till en bra känsla för det här, inte att tvinga mig till nåt som gör att jag aldrig kommer vilja springa igen...

Jag tog mig iaf 3,6 km på 27 min och det gick till såhär: 5 min gång 5,5 km/h - 5 min jobb 7,5 km/h - 5 min jogg 8,5 km/h - 3 min jogg 7,5 km/h - 3 min gång 5,5 km/h - 3 min jogg 7,5 km/h - 3 min gång 5,5 km/h. Målsättningen är att besöka löpbandet minst 1 gång per vecka.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen tänker jag inte göra nåt mer vettigt idag. Förutom att jag måste hämta upp tvätten, bädda nytt i sängen och kanske få nåt ätbart i mig... Soffan, here I come!

4 kommentarer:

Puma sa...

duktigt att du gjorde det du tyckte var jobbigt!!

Linn sa...

det bästa sättet att motivera sig själv är faktiskt att skriva om det som du gör! du utmanar dig själv samtidigt eftersom att människor runtomkring läser. toppenbra! hejaheja!

Anonym sa...

Hallå vart har du försvunnit? Kom tillbaka!! :)

Prralin sa...

Puma - Tack, det är skönt när man lyckas ta sig i kragen till slut!

Linn - Ja det är ju precis det jag tycker också! Ibland räcker det att "skriva av sig" för att må lite bättre, och ibland är det som du säger att man peppar sig själv lite extra genom att utelämna sig till andra... Tack för din kloka kommentar!

Sofie - I'm back! :)