tisdag 15 juli 2008

Kiviks marknad 2008

I två år har jag längtat efter denna sommarens, för att inte säga årets, happening i Skåne - Kiviks marknad! Även om många andra tycker att marknaden blir lite mindre för varje år och det inte riktigt "var som det en gång var", så skulle jag aldrig säga ett ont ord om denna marknad. Detta är min marknad, min sommar!

Det finns fullt tillräckligt med knallar för min smak, om det finns 20 eller 30 knallar som säljer strumpor spelar mig mindre roll. Det som möjligen kan vara lite trist är att man inte träffar lika mycket folk man känner längre, men det är nog mer mitt eget fel som inte bott i rätt del av landet på 7 år, än marknadens fel...

Inte ens marknadsvädret går det att klaga på! Nog har man gått på marknad i alla möjliga och omöjliga väder; ösregn, tropisk hetta, storm, åska, säkert snöstorm också... det spelar ingen roll, är det marknad är det marknad. Då finns det inget dåligt väder...

(det enda som fick mig att missa en marknadsdag på tiden då jag var skåning på heltid var just det, att Foppa spelade hockeymatch i Halmstad, då var det nästintill katastrof att missa en dag på marknaden... ;)

Både igår och idag har det sett lite halvlurt ut, men väl på marknaden har det varit perfekt - mest molnigt men lite sol som tittar fram då och då (och då blir det vaaarmt...). Ett par regnstänk kom från ett elakt stort mörkt moln, men det svischade förbi och fram kom solen mot kvällskvisten istället... härligt!

Det tjuvstartades med lite förmarknad igår kväll, då var det ganska lugnt i gångarna... skönt att strosa omkring och spana läget lite. Idag är dock den riktigt marknadsdagen och då har jag troget varit där från ca kl 15 - 22. Piece of kaka. På tiden det begav sig gick jag lätt på tisdagen från kl 10 - 24, och sen på't på onsdan igen tills knallarna började packa ihop för att dra vidare... Antingen har jag blivit gammal och trött eller så har mina medbrottslingar blivit det, det är ju inte så lajbans att gå ensam på marknaden...

Har träffat på en del kändisar och känn-igen-disar, vissa ansikten mer bekanta än andra... ;)


Medbrottslingar a la Kivik 2008; Maria, Mimmi & jag.

Årets marknadsfynd blev: Svarta Foppa-tofflor ("95% äkta" enligt försäljaren, hur man nu ska tolka det... med Crocs-märke och hela faderullan. Vadå, heter dom Crocs? frågade Maria. I södern är inte den äkta varan så poppis om man säger så... :), bruna pilot-solglasögon, 39 par strumpor (13 för 100 kr), julklappspapper + annat inslagningspapper, nagellack x 2, en plånbok och så lite marknadsgodis a la naturgodis.


Skynda fynda! Foppa till lågpris.
Slog en pling till Modo och tipsade... :)

Nu är det över för den här gången... och ja, det känns faktiskt lite vemodigt sådär som det gjorde på den gamla goda tiden. Det är ett helt år kvar till nästa gång. Eller än värre, flera år...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

95 % äkta... Haha. Så kan man väl inte säga.

Men vad avundsjuk jag blir. Jag vill också gå på Kiviks marknad. Men Björne jobbar och vi har ändå inga pengar att göra av med. Får blir nån annan gång.

Kram

Anonym sa...

Ser ut som det var trevligt!

Maria sa...

Låter riktigt härligt, jag älskar såntdär! :)

Prralin sa...

Nenny - Nej man undrar ju onekligen vad det betyder... hm... Du får ladda för marknaden nästa år istället, för den kan man inte missa ostraffat flera gånger på raken! ;)

Emma - Japp det var very nice!

Maria - Ingen sommar utan marknad! :)