söndag 6 juli 2008

Star Wars - The Exhibition i Övik i sommar


Jag har inte hunnit med ett besök där än själv, det får bli efter semestern, men jag måste ju passa på att göra reklam för Star Wars - The Exhibition utställningen som finns i Övik i sommar 28 juni - 30 september.

Vad sägs om att uställningen efter besök i Lissabon, Porto, London och Bryssel - hamnar i metropolen Örnsköldsvik?! Det är coolt! Och det kan vi tacka museichefen för, han har minst sagt kommit till stan och rört om i grytan. Tyvärr lämnar han snart stan igen, men spåren efter honom kommer nog inte försvinna så snabbt...

Även om utställningsbyggarna från Portugal har gett mig gråa hår på jobbet med alla sina ändringar av flygbiljetter och resdagar så är jag glad att ha fått vara med och dra ett litet strå till stacken genom att se till att de kommit hit och satt upp en, förmodar jag, fantastisk utställning. :)

Sommaren 2008 kommer en unik världsutställning om stjärnornas krig till Örnsköldsvik. Vill du gå omkring bland livs levande Jedis, kanske besöka en Jedi-skola och träna ljussabelfärdigheterna i en kamp mot Sith-Lord eller göra ett besök i greenscreenstudion för att bli inklippt i någon av filmerna?
Då är det i Örnsköldsvik du ska tillbringa sommarsemestern!

Star Wars The Exhibition ger filmälskare och Star Wars fans en unik möjlighet att lära känna och upptäcka några av hemligheterna bakom denna framgångsrika saga. Utställningen visar ett urval av de föremål som finns i LucasFilms arkiv i norra Kalifornien. Dessa föremål ger en unik inblick i skapandet av Star Wars filmerna. Med i utställningen finns även en fullskalig modell av en Naboo N- 1 starfighter tillsammans med flera interaktiva aktiviteter som sträcker sig från Jediträning till greenscreen simulation som tar besökaren direkt in i filmen.
Utställningen som riktar sig till hela familjen pågår mellan 28 juni och 30 september.

Missa den inte!

Inga kommentarer: