söndag 15 maj 2011

Eurovision med CityPolarna

Igår var det dags för min andra aktivitet med CityPolarna. Denna gången stod det Eurovision och knytkalas på schemat - och 11 nya glada människor. Nej, faktiskt bara 10 - för den 11:e kände jag redan från Vårruset. Mitt bidrag till knytiset blev foccaccian som jag premiärbakade tidigare under dagen. Den blev ganska bra måste jag säga, och förvånansvärt enkel att göra även om det tog lite tid eftersom den skulle jäsa i tre olika omgångar...

Det serverades massor av olika smaskigheter, och presentationsrundan runt bordet var väldigt intressant. Blandade åldrar, blandade bakgrunder och nya CiP:are som jag och några rutinerade rävar som varit med på drygt 200 aktiviteter. Men alla hade vi två saker gemensamt - en vilja att träffa nya människor och ett intresse för kvällens Eurovision.

Och det blir ju så mycket roligare då. När man liksom är där av samma anledning. Jag gillar ju som bekant schlagerspektakel i alla dess former, och det är så mycket roligare med positiva kommentarer istället för negativa. Självklart är halva nöjet att hissa och dissa, och man gillar ju naturligtvis inte alla bidrag. Men om man liksom är emot hela schlagerfenomenet och tycker att Sverige gör bort sig bara genom att ställa upp (med en charmig kille som verkar väldigt sympatisk och är duktig på att både sjunga och dansa - sen kan man naturligtvis tycka vad man vill om låten) då förstår jag inte att man orkar lägga energi på att sprida negativa kommentarer omkring sig hela tiden. Varför lägger man inte då den energin och tiden i sitt liv på något annat, som man tycker om?

Men så är jag ju också lite smått allergisk mot gnäll och negativism.

Vi hade i alla fall som sagt väldigt trevligt och arrangerade också en egen liten betting. 20 kr i potten på det bidrag man trodde skulle vinna. Jag la min tjuga på Irlands två galningar, inte för att jag tyckte den var bäst utan för att jag trodde att den var så flippad att den skulle ha chans att placera sig högt. Resten av gänget trodde på England, Ungern och så tre kvinnor i medelåldern som gav sina röster till Eric. Så nej, jag tror inte att det bara är 14-åringarna som röstat på honom, vis av gårdagens erfarenhet är jag ganska övertygad om att han fått många röster av medelålders kvinnor också... ;)

Och så var det ju också de som avgick med segern. Ingen hade nämligen tippat Azerbajdzjan eller Italien. Även om två tjejer hade stått och velat mellan just respektive av dessa två eller det andra alterativet som de slutligen bestämde sig för. Men nära skjuter ingen hare.

Om rätt låt vann? Jag vet inte. Den var ganska bra, men jag minns den inte. Och det är inte heller det som är det viktigaste. Det viktigaste var att det var trevligt - och dessutom ar det kul att det gick så bra för Sverige. Jag tyckte att Eric gjorde det med den äran. Frågan är om det placerar mig som medelålders eller fjortis?

4 kommentarer:

mamma sa...

va härligt med schlagerspektaklet med nya vänner, det låter trevligt och gott, och visst jag tycker oxå om Erik och jag antar att jag tillhör gruppen medelålderskvinnor :)

Keron sa...

Oj vad mycket gott du lägger upp hela tiden! Känns som min matlagningsfantasti verkligen är från tidernas begynnelse. lagade just chili con carne! Tack för lyckönskningarna!

Prralin sa...

Keron - Då ska jag meddela att mellan de här "spännande" jag lägger upp så händer det just ingenting. Fil och müsli till middag, omelett på ägg och keso på sin höjd... ;)

Nenny sa...

Men vilken bra grej det där med citypolarna. Det verkar som ni hade en helskön kväll!
Kram kram