lördag 21 maj 2011

Ljust & Fräscht

Två gånger har jag varit ute och joggat den här veckan. Och en tur är planerad till helgen. Eller jag kanske snarare skulle säga "joggat en liten runda" - med betoning på liten. Men varför jämföra sig med marathonlöparna när man kan jämföra sig med soffliggarna? (okej, jag tillhör dem också, de sistnämda alltså, knappast marathonlöparna...) 2 km är ju faktiskt bättre än ingenting. 2 km tre gånger i veckan är ju ganska bra. Åtminstone till att börja med. Men det är ju 8 km kvar...

Första helgen i september ska jag nämligen till Stockholm och springa Tjejmilen, det tyckte mina Öviksvänner när de gav mig det i födelsedagspresent. En hederlig Öviksreunion, fast i Stockholm. Förutom Tjejmilen (och shopping, hotellfrukost och trevligt umgänge) bjuder presenten även på föreställningen Ljust & Fräscht. Tydligen tyckte de att min "Ernst-ådra" skulle få sitt också... ;)


Ljust & Fräscht är en show om jakten på det perfekta boendet och vår slitsamma väg dit - kantad av hopp, förtvivlan och ett ständigt lager av byggdamm.

Vi svenskar måste vara världens trendängsligaste folk. Vi vågar snart inte ens köpa en soffkudde utan att rådfråga en expert eller ha lusläst sjutton olika inredningsmagasin. Vad har hänt med oss, när blev vi det mesigaste folket i världen och hur gick det egentligen till när olika nyanser av vitt skapade mer debatt än längden på vårdköerna?

Om du på något sätt tvivlar på att vi har blivit inredningsextremister kan du lyssna av konversationerna på närmsta latteställe där du får höra begrepp som bostadskarriär, ikeaväder, hemmafixaren, spishäll, containerfynda, hemnetknarkande, bostadsannonsporr, obduktionssalsminimalism, parmiddagsknäckare, master bedroom - ord som inte existerade för tio år sedan.

I årets stora underhållningsshow ska Fredrik Lindström och Henrik Schyffert försöka besvara frågor som varför klädkammaren har bytt namn till walk in closet? Är köket vårt nya finrum? Kommer dagens trendiga fondtapet en gång vara lika hopplöst ute som bidé?

Det här och mycket annat får du svar på när Sveriges två mest framstående komiker för första gången står på scen tillsammans!


PS. Om det inte framgick så längtar jag. Mycket! Fast först ska vi hinna med en reunion i Övik. :)

Inga kommentarer: