torsdag 5 maj 2011

Man är ju inte 20 längre...

Efter sex kalas på en vecka - där dessutom påsken klämdes in - var det inte utan att man kände sig lite sliten. Man är ju trots allt inte 20 längre. ;) Därför passade det utmärkt att det var en dryg veckas semester planerat alldeles precis efter påskhelgen. Jag hade inga större planer mer än att ta det lugnt, återhämta mig och samla lite energi inför de nygamla utmaningar som skulle stunda efter semestern, fixa lite hemma, fixa lite i stugan, få Norrlandsbesök och sådär. Lagom soft.

Vad jag däremot inte hade planerat var att på semesterdag nummer 1 vakna upp med halsont. Och inte vilket halsont som helst, utan det där halsontet som nästan alltid innebär minst en veckas förkylning och sjukdomskänsla. Jodå, man känner sig själv. Under semesterns 8-9 dagar gick förkylningen igenom stadierna halsont (eller rättare sagt svullen hals vilket bland annat resulterade i en helt sömnlös natt och några halvt sömnlösa nätter då jag har problem att sova när jag inte kan svälja), hosta, snörvel och till slut sprängande bihålor. Alltihop ackompanjerat av en enorm trötthet. Och precis lagom till det var dags att börja jobba igen övergick det sista bihålsstadiet till att bli "bara vanligt snörvel".

Så mycket för den semestern. Utvilad och full av ny energi? Not so very much.

Hade jag varit ensam hade jag sjukskrivit mig och stationerat mig i soffan under en filt. Men eftersom jag hade Norrlandsbesök fick jag åtminstone försöka dra mig ut på lite aktiviter och försöka vara social. Det gick sådär. Men veckan bjöd i alla fall på en tur till Österlen, grillpremiär, strålande solsken, lax- och jordgubbssallad, sådd i stugan och fantastiska blommande Magnolior.

Inga kommentarer: