söndag 6 november 2011

Snittar med gurk- resp laxfyllning

Mitt bidrag på knytisbordet igår blev gurk- resp laxsnittar. Jag har nog bara varit på Afternoon tea en gång, och jag är i ärlighetens namn inget större fan av te - men jag tyckte det lät som en mysig aktivitet. Så jag googlade helt enkelt vad som borde finnas med på ett Afternoon tea. Och näst efter scones (som jag redan visste att några andra skulle göra) kom små sandwiches eller snittar högt i rankingen vad jag förstod.

Gurksnittar (ca 8 st)
4 skivor ljust formbröd
1,5 dl grovriven gurka (pressa ur vätskan)
0,5 dl Kesella
1 krm salt
2 msk klippt kryddkrasse

Laxsnittar (ca 8 st)
4 skivor mörkt formbröd
1 dl Kesella
0,5-1 msk riven pepparrot (jag tog istället Cantadou pepparrotsost)
1 tsk pressad citronsaft
2 skivor rökt lax i strimlor

Sen är det bara att röra ihop respekiva röra. Klicka ut varje röra på två formbrödskivor (med kanterna bortskurna), lägg på brödskivor som lock och dela varje dubbelmacka i fyra små snittar. Busenkelt!

1 kommentar:

mormor sa...

Dom var verkligen goda säger jag som fick överta resterna.