onsdag 29 augusti 2012

Simrishamn

Uppsamlingsplats och startpunkt för hela reunionen var Simrishamn. De två brudarna som kom roadtrippande från Uppsala via Öland anslöt lagom till lunchtid, medan tidsoptimisterna från Göteborg tyckte att Nisses i Önnestad var ett bättre alternativ för lunch än sillastan. Men till slut möttes vi i alla fall upp på Apotekarns i Simrishamn.

Kaoset lät inte vänta på sig. Ni kan ju gissa hur bra det går när dysfunktionella familjen ska planera matlag, skriva shoppinglista, dricka kaffe, uppdatera sig på vad som hänt på vägen ner - och dessutom checka in på Facebook samtidigt. Vi kan väl säga såhär, att ja - ett av borden på Apotekarns innergård tappade sin bordsskiva. En väldigt tung bordsskiva i betong, som man inte direkt bara "råkar putta ner" (och absolut inte vill ha på tårna). Men inget är omöjligt för en händig norrlänning.

Halva ligan gjorde systemet osäkert och andra halvan gick till affären med inköpslistan i högsta hugg (konstigt nog var det fler frivilliga till systemet). Vi gick fram som en ångvält på Brunnshallen; en styrde vagnen, en plockade varor och en strök från listan samtidigt som jag pekade och visade var jag staplat toapapper och skurat fruktdiskar när jag prao:ade här i åttan. Som reseledare gäller det ju att ta sitt uppdrag på största allvar och inte missa några möjligheter till att dela med sig av intressant information om bygden. Teamwork på hög nivå. Och med mat för ett helt kompani och utrustade med kartor och turistbroschyrer styrde vi sen (alla fyra) bilarna mot Gladsax. Alla väldigt nyfikna på denna metropol.

Inga kommentarer: