söndag 25 maj 2008

Massagekurs och ännu mera jogging!

Redan söndag kväll. Jag har knappt varit hemma något på hela helgen, det har varit späckat schema sen i fredags eftermiddag... På gott dock, inte på ont. :)

I fredags efter jobbet gick jag en liten snabbsväng på stan med Sara och spanade innan affärerna stängde. Kattis hade den goda idén att faktiskt hitta på något en fredag kväll, så sen blev det pizzeria-besök och en pizza till middag. Inte alls så tokigt, det är ju sååå sällan man äter "ute" så det var väldigt trevligt. Efter några timmar där blev vi plötsligt väldigt effektiva och fick för oss att fixa Kattis omtalade tv-byte, sagt och gjort - "nya" tv:n hämtades och den gamla fraktades tillbaka till skrubben på mitt jobb där den varit lånad ifrån. Värsta biosalongen nu ju! ;)

Lördag och söndag har det varit massage för hela slanten; igår kl 10-18 och idag kl 8-15. Kul att få lära sig lite "på riktigt", det kommer säkert vara användbart. Känner mig dock lite halvt mörbultad, har både knådat och knådats hela helgen!
Igår kväll hade jag turen att bli bjuden på ESC-middag och -tittande, dock gick ju inte själva tävlandet så bra för Sverige... men maten och sällskapet var det inget fel på!

Och i eftermiddags efter att all knådning var slut så tog jag (nyrenoverade) cykeln till Höglandssjön för sista joggingturen innan Vårruset. Eftersom jag inte hade någon bilburen med mig orkade jag inte ta mig till "vanliga rundan" (det är så mycket backar upp dit och jag var helt enkelt för lat för att ta cykeln ända dit...) så det fick bli en annan tur. Även denna rundan är ca 3 km, men med lite hårdare underlag och i princip flackt. Två varv blev det här också, och jag joggade i princip hela tiden (utom några minuters promenad-uppvärmning i början och någon minuts promenad på mitten, dvs vid "varvningen"). Det gick inte snabbt, men jag är mycket nöjd med min insats, inte minst med att jag kom iväg... :)

Tyvärr lyckades jag dra på mig en blåsa på ena foten, men det kan förhoppningsvis lite Compeed-plåster fixa åt mig tills på tisdag. Jag känner mig faktiskt nästan lite laddad för Vårruset! :)

Dagens insats: 52 min, 30 sek (maxpuls 181, medelpuls 161 och 725 bortjoggade kcal)


Nu ska jag bara städa lite grann och fixa i ordning, passa på att ta lite foton på lägenheten innan den förvandlas till en stor mess... I veckan kommer det nämligen att bli mamma-besök och Turkiet-packning, och efter veckan i Turklandet är det väldigt hög tid för flyttlådor och sopsäckar att börja invadera mitt hem. Risken är alltså stor att lägenheten aldrig blir sig lik igen. Och det är inte som ett bombnedslag jag vill minnas mitt första alldeles egna hem när jag flyttar härifrån...

Sen... blir det soffläge och så lite aktivitet som möjligt resten av helgen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt positiv och energigivande helg! Då blir du redo för både Turkland och flyttning! Kram M