söndag 23 november 2008

Uppdatering från mitt hem

Jag har längtat i flera veckor efter att få börja advent-/julpynta och har hela tiden blivit tillsagd att jag måste vänta, men nu är det faktiskt bara en vecka kvar till första advent så idag har jag pyntat på med gott samvete! Äntligen! :)

Stjärnor i fönstren och en och annan tomte, men framför allt massor av ljus! Och jag önskar att det verkligen vore så att "julen varar än till påska" så att jag kunde få ha allt mys framme läääänge...

Det var länge sen jag lovade att uppdatera hur mitt sovrum blev efter omtapetseringen, jag ber om ursäkt att det dröjt så men här kommer några bildbevis på hur mitt hem ser ut för tillfället. Min kamera har inte blivit bättre och jag har heller inte införskaffat någon ny, därför får bildkvaliteten tas med en nypa salt. Blixt-ljuset är ju också väldigt charmerande.

Sovrummet med nya tapeter (fondvägg samt ljusare grått runt om - tidigare gröna tapeter med charmig bård vid taket), ny "träfärgad" plastmatta (tidigare vit/gul sliten matta med fläckar) samt egentillverkad sänggavel, nytt överkast och lila gardiner. Jag trivs bra här inne nu, gillar också taklampan skarpt.



I köket har det inte hänt så mycket nytt... är inte överförtjust i de oranga tapeterna, men försöker gilla läget tills vidare. Vilket är svårt. Spenderar inte onödigt mycket tid i köket...


Tror inte jag visat bildbevis på kakeldekoren heller (?), det blev alltså varianten med "svart i svart" i cirklar. Gillar den, så också mitt lilla "glögghörn". Jag är egentligen inte jätteförtjust i glögg, speciellt inte starkglögg, men jag tycker att Blossas årgångsglöggar är så snygga att de förtjänar en plats hemma hos mig ändå! :)


I vardagsrummet har det inte heller hänt så mycket, men lite julpynt kan iaf piffa upp tillfälligt. Lustigt nog har jag inte gillat rött som inredning (inte ens till jul) på väldigt länge, men helt plötsligt gillar jag det jättemycket och har tom införskaffat röda gardiner!


4 kommentarer:

Puma sa...

åh vad fint. gillade färgkombon i sovrummet! och jag gillar hur du dukat med minilöparna/tabletterna på matbordet!! superfint! sedan jag flyttade har jag blivit en sucker för inredning. jag som inte höll på med sådant alls förut. nu älskar jag att kolla lampor och kuddar!!

Anonym sa...

snyggt väre i sovrummet jag gillar det skarpt och du ljusen får du ha uppe så länge som extra ljus behövs, ha de gott kram

Anonym sa...

Snyggt!
Gillade ljusstaken i köket. Den som står i fönstret. Var har du köpt den??

Prralin sa...

Puma - Tack! Det lustiga är att jag aldrig varit så mycket för "färger" (dvs annat än brunt, vitt och grått) men helt plötsligt har jag en rosa balkong, lila sovrum och rött vardagsrum. Ok bara med accentfärger, men ändå. Ombyte förnöjer, och jag trivs bra! :)

Mamma - Ja visst blev det mycket bättre än innan?

Nenny - Ljusstaken är från Konstsmide och kan bla inhandlas på Elkedjan, där jag köpt min. http://www.konstsmide.se/products.asp?PID=6976&vg=2&pg=220&pf=&lang=4 (min är svart och "utvikt")