söndag 8 augusti 2010

Hockey vs bandy


Igår var det dags för Modo hockeys ispremiär. Eller ja, de gick ju på is redan i måndags. Men den officiella "premiären" med tillhörande jippo ägde rum igår. Jag laddade upp med att bli bjuden på lunch hemma hos ett Luleå-fan och en gammal Modo-spelare, ja tänka sig de bor faktiskt under samma tak.

När alla småkillar och -tjejer fått autografer bjöds det på presentation av Modos A-lag, väldigt många nya namn som man måste plugga in inför kommande säsong. Speciellt när man inte ser dem på stan (och på isen eller i tidningen för den delen) var och varannan dag, då krävs det lite pluggande för att "vara med i matchen".

Dagen till ära var svenska landslaget i bandy (!) inbjudna till Swedbank Arena höll jag på att säga, men Fjällräven Center heter det ju nuförtiden ja. Först värmde de upp med en skills competition mellan bandyspelarna och hockeyspelarna; hastighetsbana, teknikbana, straffar mm. Straffarna la bandyspelarna med hockeyklubba och puck, och hockeyspelarna således med bandyklubba och boll. Det var ganska jämnt skägg, men Modo vann med 1 poäng totalt tror jag.

Sen avslutades det hela med en match på 2 x 15 min; första perioden hockey då alla spelade med hockeyklubba och puck, och andra perioden bandy då alla spelade med bandyklubba och boll. Det var ganska jämnt här också; bandyspelarna såg lite bortkomna ut med stora hockeyklubbor och en tung puck, och hockeyspelarna nådde knappt ner till isen med de korta bandyklubborna och bollen for mest runt som en studsboll utan kontroll. Men även här lyckades Modo ändå vinna matchen med 5-4.

Det var en rolig idé att bjuda hit bandylandslaget, det blev en annorlunda ispremiär (om än utan proffsen som annars brukar gästspela i en internmatch mot Modo) och många skratt både från isen och från läktaren. Frågan är bara hur de ska följa upp det här nästa år? Svenska fotbollslandslaget? Eller kanske hålla sig till "klubb-sporter" och prova golf, lacrosse eller hästpolo?

Man frågar sig ju också om svenska ishockeylandslaget hade ställt upp på en jippo-match för tex Sandvikens ispremiär... ;)

Inga kommentarer: