torsdag 17 maj 2012

DIY - Kryddtrappa

För några helger sen var jag hos pappa och snickrade en kryddtrappa. Eller okej - för några helger sen var jag hos pappa och HAN snickrade en kryddtrappa. Men jag var supervisor.

Jag har en ganska liten balkong och hade fått för mig att jag skulle göra något för att kunna bygga lite på höjden istället, för att tex få plats med lite kryddväxter osv. Så jag försökte googla mig fram till något, problemet var bara att jag inte riktigt vad det kallades - jag provade att googla på planteringsstege, planteringstrappa, blomstertrappa, pelargontrappa osv. Till slut fick jag napp på något som såg ut ungefär som jag tänkt mig, jag utgick från den här bilden och mätte sedan upp vad jag själv hade för behov, önskemål och utrymme på min balkong.

Och så åkte jag till pappa och frågade om han hade några gamla brädbitar över. Det hade han, fint nytt virke letade han fram och erbjöd. Men jag undrade ju om han hade några gamla brädbitar. Och gick därför och inspekterade "slänghögarna" i skogen, mycket spännande grejer hittade jag där - kände mig ungefär som Ernst på upptäcktsfärd. Han hade blivit grön av avund av alla rostiga cyklar, gamla rostiga fjädrar från sängar och soffor, gamla grytor och kärl mm.

Men jag hittade också några brädor som jag gillade, brädor från farmor och farfars gamla hus som rykt i renoveringen - brädor som pappa tyckte var för dåliga för att elda med. Han tittade något skeptiskt på mig får jag väl erkänna. Men jag blev väldigt nöjd med resultatet, och är helt övertygad om att kryddtrappan kommer bli ännu finare med tiden när den har fått stå ute och "gråa till sig" ännu mer.

Nu har trappan äntligen dessutom fått lite kryddor på sig. Det blev basilika, oregano, gräslök, citronmeliss, citrontimjan och chokladmynta (!). Den sistnämnda är jag väldigt nyfiken på, doftar gott gör den i alla fall. För övrigt är jag sjukt nöjd med balkongen nu när allt har fått flytta ut. Men den får jag skryta mer om en annan dag.

Ett skryt om dagen får minsann räcka.

kryddtrappa
planteringstrappa, planteringsstege
pelargontrappa

3 kommentarer:

mamma sa...

så fint det blev, hoppas vädret kommer att vara ned dej så du kan sitta där ute och njuta

Charlotte sa...

Det där ser ju jättefint (och smart!) ut :)

Anna sa...

Så fint det blev! Fast din käre far förstår fortfarande inte riktigt finessen med att använda GAMLA brädor när det fanns NYA?? Sen är det ju tur att det bara är (du och) skogstomtarna som ser maskinhallen från det hållet översta bilden är tagen! Får nog röja den där skräphögen. Kanske vi skulle börja sälja kryddtrappor..?