söndag 13 maj 2012

Jösses vilken vecka!

Vilken vecka det här har varit! Nu, efter en heldag för mig själv, börjar jag återfå lugnet i kroppen men jag har känt mig helt slut - även om det har varit roliga grejer hela tiden så har jag insett ännu en gång hur mycket jag behöver hemmatid. För ja, man blir slut även av roliga grejer. Och katten blir inte mindre morgonpigg av att aldrig hinna få någon uppmärksamhet, kl 05.20 har han väckt mig varje morgon hela veckan. Han försöker nog säga mig något. Låt oss säga såhär; det får motsatt effekt (men det dåliga samvetet fastnar förstås).

Måndag - efter jobb: Ansiktsbehandling 1,5 timme (roligt) som jag köpt på Let's Deal och gett mig själv i födelsedagspresent. Efter det konfirmationspresentletning ett par timmar i en massa butiker. Utan framgång. Hem och googla flera timmar innan jag hittade vad jag sökte. Sen kväll framför datorn googlandes "japanska saker"...

Tisdag - efter jobb: Fikadejt med Eva (roligt), innan vi sen slöt upp med resten av tjejerna för 4good-kväll (jätteroligt). Fika på stan efteråt (roligt). Sen kväll.

Onsdag - efter jobb: Minigolfdejt med Jeanette och Angela (roligt). Det började dock regna precis när vi skulle börja spela så det blev istället film hemma hos Jeanette (roligt). Men film innebar att det blev en något längre dejt än jag räknat med att minigolfandet skulle bli, hade önskat mig en timmes hemmatid i soffan innan sängdags, men det hanns inte med idag heller.

Torsdag - efter jobb: Veckans enda oplanerade dag, hade tänkt städa, diska, tvätta osv. Istället blev det hastigt och lustigt Galakväll på Operan (roligt).

Fredag - efter jobb: Till Emma & Christian i deras nya (nåja, de flyttade visserligen in för ett halvår sen men ändå...) hus i Lund (roligt). Middag, snack, spel. Trevlig kväll, hemma efter midnatt. Ögonen var så trötta när jag körde hem så de tårades och sved av ljuset från mötande bilar, höll nästan på att få panik på motorvägen hem när jag inte kunde hålla ögonen öppna (inte pga att jag höll på att somna alltså utan för att det gjorde så ont i ögonen av ljuset).

Lördag - Hann slänga i ett par maskiner tvätt på förmiddagen och diska upp det värsta. Hämta paket på posten och slå in detta som var konfirmationspresenten från resten av familjen. Hoppa in i duschen och leta fram representabla kläder från kaoset som även ibland kallas min lägenhet. Sen iväg kl 13 för konfirmation för yngsta kusinen hela resten av dagen (roligt). Kyrka, släktträff, buffé, tårta och handbollsfinal på tv. När alla andra åkt hem och det bara var jag och mormor kvar så fick jag och konfirmandens syster för oss att vi skulle gå och spela tennis. Så när mormor och morbror tittade på hockey på tv så drog vi ut i skymningen. Det var nog första gången jag höll i ett tennisracket, så det gick inte sådär bra. Men vi hade jäkligt roligt. Och jobbigt var det. Nästa gång ska jag dock inte ha strumpbyxor, klänning och ballerinaskor på mig - kände att det inte var den ultimata tennisoutfiten. I säng efter midnatt.

Söndag - Sovmorgon (ja faktiskt, Franzon väckte mig inte förrän 06.20 första gången!). Lyckades somna om massa gånger mellan kattväckningarna och klev inte upp förrän klockan tio. Inte pratat med en enda människa idag. Så skönt. Inte för att jag ogillar andra människor, men för att jag hade ett enormt behov av att bara vara och hinna ordna upp i hemmet. Har diskat, städat, lagat mat, planterat kryddor, fixat på balkongen, sprungit pass två på C25K (vilket jag inte heller hunnit tidigare i veckan), gett katten lite uppmärksamhet och bara varit. Dessutom har jag låtit bli att göra en del saker som stod på to do-listan. Halleluja.

Blivande tennisproffs!

1 kommentar:

Kattis sa...

Varför inte klänning och strumpbyxor? Proffsen spelar ju i kjol och tja, kanske inte ballerinaskor nej... :)