söndag 27 maj 2012

Söndagsjogg

Den här veckan hade jag verkligen för avsikt att komma ut med min joggapp åtminstone en gång innan söndagen, men tydligen hann jag inte med det (läs: tog mig inte tid). Igår var det dock nära, jag bytte till och med om till springkläderna. Men kände att det var lite för nära inpå lunchen som fortfarande skvalpade runt i magen så jag skulle bara lägga mig och läsa en halvtimme innan jag gav mig ut. Ni anar var detta kommer sluta va?

För när jag la mig i soffan kände jag hur trött jag var, och tänkte att en liten tupplur skulle vara mer värt inför kvällens Eurovision så jag skulle orka hålla mig vaken... Jag hade bara en timme att spela på innan jag var tvungen att börja göra mig i ordning inför kvällen, så båda delar skulle inte hinnas med. Jag valde tuppluren, ett klokt beslut när man har en morgonpigg katt som stjäler alldeles för många sömntimmar under veckan. Jag ställde klockan på en halvtimme. Bara det att jag tydligen hade skruvat ner ljudet så jag hörde inte när klockan ringde. Jag sov gott. Men som tur var vaknade jag redan efter en timme, annars hade jag kunnat sova bort hela Eurovisionkvällen... Det blev bara lite extra stressigt, men jag hann både hoppa in i duschen och byta om från springkläder innan jag gav mig iväg. Jag blev dock inte så glad när jag med andan i halsen halvsprang till bilen, vred på nyckeln - och så kom det rökpuffar från rattfästet. Men efter lite rådgivning per telefon med pappa vågade jag ge mig iväg ändå. Och jag kom mig både fram och tillbaka till Lund utan att bilen exploderade, så det kändes ju skönt.

I Lund vankades det grillning och Eurovisionafton hos Cecilia. Väldigt trevligt. Och gott. Och en grym vinst av Loreen. Fast i ärlighetens namn tyckte jag att hennes framträdande var betydligt bättre i svenska finalen än i Eurovisionen. Men ändå var det klasskillnad mellan henne och resten av startfältet.

Men just det ja, det var ju söndagsjoggen jag skulle komma fram till. Var inte så jättepigg (eller glad) när katten väckte mig kl 5.30 imorse - tre timmar efter att jag gått och lagt mig. Inte riktigt så jag tänkt mig starta söndagen. Men efter ett tag lyckades jag dock övertala katten om att låta mig somna om och i alla fall få sova några timmar till (med ett antal kattväckningar emellan förstås, det där med att sova någon längre sammanhängande tid är tydligen väldigt överskattat om man är katt).

Hursomhelst, efter en soft förmiddag där jag bland annat satt en stund på balkongen i solen och läste en bok, så kom jag ut på min traditionsenliga söndagsjogg. Fjärde söndagen på raken, det börjar bli en bra vana det här va? Idag påbörjade jag också "vecka 2" på C25K-appen. Det innebar 90 sekunders jogg varvat med 2 min promenad i 30 minuter. Det var riktigt skönt idag, och jag kände nästan att jag fick till lite tempo (jämfört med mitt vanliga lunk då) under 90 sekundersjoggarna.

Idag hade jag inget hav att belöna mig med efteråt, så idag slängde jag mig istället raklång i gräset i parken när jag var färdig och lyssnade på Euphooooooria på repeat ett par gånger innan jag begav mig av hemåt till verkligheten igen.

Ja, ni ser ju själva hur snabbt det går...

5 kommentarer:

Keron sa...

vilken app har du? Tänkte jag skulle köra igång med den, så att jag kommer i gång sakta men säkert med löpning igen...

Prralin sa...

Appen C25K - Couch to 5K.

Maria sa...

Jag har också kört euphoria idag.. det är gåshud på den! Men var det inte svårt att somna inatt? Jag var helt uppe i varv av all förväntan vid poängtavlan och sen vinsten!

Keron sa...

Då var det nog samma som jag tagit hem.

Emma Lannebrink sa...

Hej! Vill du göra bloglovinbyte eller blogkeen byte, båda om du har och vill :)
Kan berätta lite kort vad min blogg handlar om.
Jag bloggar öppet om mitt liv med adhd och depression, och nej jag söker inte sympati från folk som du kanske tänker nu. Jag vill att folk ska förstå att vi bokstavsbarn är precis lika mycket värda etc. men lite speciella från andra.
Dvs, jag skriver hur mitt liv går. Framsteg, möten, mediciner osv.

kram!