torsdag 10 maj 2012

Galakväll

Efter en hittills fullspäckad vecka och med planer för både fredag och lördag så såg jag fram emot en hemmakväll idag. Städa, tvätta, diska (hemmet förfaller snabbt när man är på vift hela tiden och bara är hemma om och vänder och dumpar av grejer och sover typ...), slappa. Spännande eller hur? Men det är sånt jag kan längta efter!

Men så var jag och en kollega på studiebesök på Malmö Opera i eftermiddags. (Shit vilket imponerande ställe förresten - snacka om stort maskineri för att få allt att gå runt! Man fattar ju förstås att det finns ganska mycket "bakom kulisserna", men att det finns mycket och sysselsätter många människor, det visste jag faktiskt inte. Förutom att provsitta olika platser i salongen för att veta hur vi säljer in dem på bästa sätt fick vi också en rundvandring bakom scenen, bland kulisserna, bland logerna, i sminket, i perukmakeriet och så vinkade vi på Charlotte Perelli som satt och fikade i personalmatsalen. Ett gigantiskt maskineri som sagt, jag förstår inte hur de får plats med så mycket i lokalerna som inte ser så stora ut på utsidan. Både jag och kollegan gick därifrån med en känsla av "wow, här skulle man jobba!")

Nåja, det jag skulle komma till, när vi gick därifrån efter vårt studiebesök så hade vi fått med oss en inbjudan till kvällens Galakväll. Så det var bara att slänga sig på cykeln och spinna hem det snabbaste jag kunde, svida om till klänning och hoppa in i en taxi för att hinna tillbaka till stan och vara på Operan en timme senare igen. Det bjöds på bubbel och snittar, och sen en Galakväll ledd av Anne Lundberg och Anders Johansson som guidade oss igenom föreställningen som i sin tur bjöd på musikaliska godbitar ur bland annat Evita, Luisa Miller, Trollflöjten, Tosca och Carmencita Rockefeller - helt enkelt ett smakprov av vad Operan bjuder på det kommande året.

Det blev med andra ord inte så mycket städat, tvättat, diskat eller slappat ikväll. Men lite gala på en torsdagkväll är ju inte så dumt det heller.


Och redan om ett par veckor är det dags för mer gala på Operan, då ska vi dit igen för att se After Dark. #hårtjobb

5 kommentarer:

Kattis sa...

En del frotterar sig bara med eliten... :) Lät som en riktigt härlig kväll.

Maria sa...

Va kul! Det är bara att ha tentaklerna ut, och städa - ja det har du alla veckor resten av livet på dig! PS förresten: Det var den längsta parentesen jag sett ;-)

mamma sa...

häftigt, råttorna i hörnen finns kvar en dag då du inte är ute och svirar, verkar finnas en hel del förmåner som följer med jobbet

Cornelia sa...

Som svar på din kommentar hos mig ang. frisör: Hej där, märkligt nog hamnade din kommentar i min spam. Konstigt, därför jag inte svarat. Ja min frisör är guld värd. Henne har jag åkt mellan både Karlskrona och Malmö och Linköping och Malmö för att besöka. Maria (Mis) Sörmlind på Larson & Lange på Spångatan vid Triangeln. Rekommenderas varmt!!! Kram

Anonym sa...

Låter helt klart som bra mycket roligare än städning.