söndag 16 september 2012

4good-kväll: Eat Love Live!

I onsdags var det dags för 4good-kväll i Malmö igen, denna gången på temat Eat Love Live! Kul att så många nappade på erbjudandet som jag hade tagit fram tillsammans med 4good, det blev ett himla sjå att räkna in alla i sällskapet i entrén. Jag tror att jag räknade till att det var närmre 30 personer i min bekantskapskrets som var på plats. Jätteroligt, hoppas alla blev belåtna med kvällen och kommer tillbaka nästa gång! 


Vi kickstartar hösten med en 4goodkväll om den ädla konsten att äta, älska och leva livet fullt ut! Kom och få matinspiration från sköna Husmorsorna Emma Hamberg & Anette Rosvall, peppas av feelgoodförfattaren & fyrbarnsmamman Martina Haag som snörde på sig joggingskorna och fick en ny passion, aktuell med löparboken Heja Heja. Möt Per Holknekt, fd skateboardproffs och grundare av Odd Molly - som vet hur det är att vara både på livets topp och livets botten. Det blir också en Sunshine Story från Susanne Dalsätt kostrådgivare & personlig tränare som köpte en ekologisk myslifabrik på Visingsö! Let your soul sing and your body laugh!

***

Martina Haag inledde kvällen på sitt eget lilla sätt. Hon utstrålar verkligen energi, det är nästan så att man kan ta på alla myrorna som kryper omkring i benen på henne där hon hoppar omkring på scenen. Hon berättade om sin resa från soffpotatis till löparfrälst. Hur en taktlös kommentar om gravidmage strax efter hennes fjärde förlossning fick henne att börja fundera på det där med att röra på sig. Och hur det som började med några stapplande steg i converseskor och reklam t-shirt utmynnade i flera maratonlopp. Senast utklädd till Cleopatra.  
Jag köpte Martinas bok Heja heja! så vi får väl se om det hjälper mig att slutföra det där C25K-joggandet som jag roar mig med. Ibland.

Näst ut på tur var Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall. Om dessa två tjejer visste jag i princip inget på förhand. "Mer vilda än tama" skulle jag väl vilja sammanfatta mina intryck om dem efter deras stund i rampljuset. De pratade om hur de lärt känna varandra och nuddade också vid ämnet om hur man skaffar nya kompisar i vuxen ålder. Något som jag naturligtvis tycker är väldigt intressant eftersom jag nyss varit i den situationen - och lyckats. Vidare berättade de om sin resa mot kokböcker och avslutade sitt framförande med en liten matpantomim. Ja det var ungefär lika konstigt som det låter, men hysteriskt roligt.
 

Efter pausen fick vi höra Susanne Dalslätt (visst känner ni också igen henne från tv, eller är det bara jag?) berätta om hur hon för ett år sedan suttit på en inspirationsdag med 4good och satt upp tre mål för sin framtid. Ett av målen var att få vara med på en 4good-kväll som Sunshine story, och det var ju precis vad hon var denna kvällen. Jag vet inte om ett av de andra målen var att bli müslidirektör, men det var i alla fall precis vad hon blev när hon blev kär i en gård med tillhörande müslifabrik på Visingsö och litade på sin magkänsla och flyttade dit. I pausen fick vi smakprov från hennes müsli och med oss hem fick vi en förpackning strödadlar att blanda i vår egen müsli. Ser fram emot ett prova detta!

Sist ut för kvällen var Per Holknekt. Han som vi nog alla vara lite extra spända på vad han egentligen skulle säga. Skulle han nämna något om det som varit på tapeten under sommaren? Eller skulle han bara köra på som ingenting? Han körde på alternativ ett och blottade strupen direkt. Han var märkbart nervös och fick flera gånger stanna upp för att dricka vatten och ta sig samman. Om man inte visste annat skulle man nästan kunna tro att det var första gången han stod på en scen. Men kanske var det första gången som "sitt nya jag", efter att han påbörjat den långa resan att komma tillbaka efter sitt (senaste) fall.

Han pratade nästan bara om sin personliga resa och (bristande) självkänsla, och hann bara precis snudda vid sina företag på slutet precis innan hans tid var slut. Hur hans första tjej sagt till honom att han var ful när han ler och hur han på ett konfirmationsläger blivit framröstad som näst fulast på lägret. Efter detta fick vi en uppmaning att försöka hitta en bild på honom när han ler. Vilket antagligen är lättare sagt än gjort. Tänk vad några taktlösa uttalande från unga människor som inte vet bättre kan sätta klor i en annan människa i ett helt liv.
Det var en annorlunda avslutning på en 4good-kväll. Lite mer utlämnande, blottande och sårbar. Annorlunda, men bra. Säga vad man vill om Per Holknekt, men han har en intressant historia att berätta i alla fall.

Några andra klokheter som jag tar med mig från kvällen är: Din styrka är att inte vara som alla andra. Det är bättre att vinna än att förlora. Det finns bara ett sätt att få något gjort, och det är att göra det. Alla kan inte ta chansen, somliga måste få den.

Nästa 4good-kväll i Malmö är den 12 november. Jag hoppas vi ses då!
Bilder lånade från 4goods Facebook-sida. Fler bilder kan ni se här.

2 kommentarer:

Keron sa...

Susanne var med som kostrådgivare i ett program som hette Tjockholmen. Låter verkligen som en intressant kväll. Aporopå träffa nya vänner som vuxen har jag ju inte tagit tag i citypolarna än...

Prralin sa...

Just det, Tjockholmen var det ja!