måndag 24 september 2012

Sverigeturné

I helgen har jag varit på turné i Sverige. I torsdags stämplade jag ut strax efter lunch och satte mig på tåget till Göteborg där jag hade sällskap av Petter Stordalens sommarprat som jag varmt rekommenderar. Jag hade som sagt blivit akut hockeysugen, och då måste man ju tyvärr åka en bit... Fast det är det värt. Även om matchen var galen med 13 mål och slutade med jubel i fel ände av rinken. Så var det trevligt att catcha up en snabbis med Kattis och Kajsa, och dessutom att träffa Keron på hockeyn. Nästa gång ÄR det vår tur...

På fredagen hälsade jag på mina kollegor i Göteborg och utbytte en del nyttiga erfarenheter innan jag hoppade på nästa tåg, mot Falköping där jag fick byta till buss sista biten till Jönköping. Där rullade jag in ungefär samma minut som Mimmi kom med bilen söderifrån, hoppade på i farten och rullade vidare i regnet mot Nyköping. Eller rättare sagt Stigtomta. Eller rättare sagt Önnersta. Kanske inte världens metropol, men väl målet för vår resa.

Inspekterade Linda och Martins (imponerande) renovering av ett gammalt hus på landet. Catchade up, myste, åt frukost med hjortar alldeles utanför fönstret, besökte Nyköping och tittade på slottet och hörde talas om Gästabudet som man tydligen borde veta något om, åt nyskjuten hjort, hade myskväll med Mamma Mia - ett lyckopiller i en liten ask film, och bilade sen söderut igen.

3 kommentarer:

Elin sa...

I somras sökte jag jobb på ett av Stordalens hotell, det som håller på att byggas på Arlanda. När de anställer så är det ett gigantiskt jippo med med någon slags talangshow och man får två minuter på sig att pitcha hur bra man är inför en jury. Innan dess så hade Stordalen ett föredrag om hur han byggt upp sitt företag. Mycket imponerande story.

Började lyssna på sommarpratet i somras men hade lite svårt för norskan.

kram

mamma sa...

haha du e för härlig med dina utryckningar i Sverige, snacka om att hinna med en hel del på kortast möjliga tid,härligt
kram po daj

Keron sa...

Kul att ses och nu är det definitivt vår tur!