tisdag 18 september 2012

Vad ska jag göra med alla rotfrukter?

Vid den här tiden på året brukar det löna sig att åka och hälsa på pappa (eller som fallet var i helgen, åka dit för att tvätta och vaxa bilen - att sen bilen fick stanna kvar för att åka in till farbror bildoktorn och jag fick åka därifrån utan bil, det är en annan grej).

Man får alltid med sig en påse med diverse ätbart innehåll ifrån trädgårdslandet, vare sig man vill eller ej. Helgens skörd blev bland annat purjolök, kålrötter, rödbetor, potatis, kålrabbi, lök, palsternackor, morötter, squash, chili, habanero, paprika, physalis och vindruvor. Och en lysande orange Halloween-pumpa.

Kylen är nu full till bristningsgränsen, och jag behöver tips på vad jag ska göra av allt. Hit me med ditt bästa recept på dessa höstsmarrigheter!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Rotfruktslasagne!Jättegott!

/Maria

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Åh vad härligt. Jag tycker som så: krångla inte till det för mycket utan gör bara ugnsrostade rotsaker. Timjan och rosmarin och vitlök som krydda. Det är ju så enkelt och så gott.

Zucchini gillar jag att ha i sallad istället för gurka. Älskar att äta den rå, men tycker ofta att den är lite trist när den är tillagad.

Jenny sa...

Skicka upp lite till mig, du får lite gröna druvor som tack, från växthuset :)

Unknown sa...

Rotfrukter i ugn?! Smarrigt!

Anna sa...

Ös ner alltihop (utom möjligen vinsdruvorna o pumpan då...)i en grönsakssoppa. Lite pasta o nån köttbit kan ju alltid göra grönsakerna sällskap också. Just nu puttrar en 10 liters gryta på vår spis. Sen är bara problemet att få ner alltihop i frysen!

Katarina sa...

Har ett kanonrecept på zucciniplättar: Riv 1 zucchini och pressa ur så mkt vätska du kan (tips, använd en potatispress om du har) Blanda ner 1 ägg, 0,5 paket fetaost, några msk mjöl, salt och peppar. Stek små plättar i olja. Lite bökiga att steka men supergoda.

Millan sa...

Rotfrukter är verkligen mina favoriter i köket. Alltid finns det något man kan blanda ner dem i.