tisdag 11 september 2012

Evita på Malmö Opera

Nu på fredag, den 14 september, har Evita premiär på Malmö Opera. Musikalen med Charlotte Perrelli, Fred Johansson och Lindy Larsson i huvudrollerna spelas i Malmö fram till och med januari. Trycket på biljetterna har varit enormt, och jag och min kollega har bokat hotellpaket med Evita tills det sprutat genom öronen och vi drömt mardrömmar om Charlotte Perrelli...

Så man kan väl säga att gratisbiljetten till kvällens genrep var synnerligen välförtjänad. En trevlig kväll med arbetskollegorna, och kul med lite musikal igen - det var alldeles för länge sen men är ju något som jag gillar väldigt skarpt. Jag tyckte dock att det var lite svårt att följa storyn i Evita, kanske var jag för dåligt påläst på förhand. Men min avsaknad av wow-känsla beror antagligen mest på att jag bara kände igen en låt, ja ni vet vilken. Don't cry for me Argentina. Eller Gråt inte mer Argentina då, som den heter på svenska. Det är ju ofta det där med att man kan nynna med i låtarna som är halva nöjet med musikaler.

Jag menar dock på intet sätt att Evita inte är sevärd. Tvärtom. Bor man i Malmö (eller omnejd) tycker jag absolut att man ska ta chansen att försöka få sig en biljett. Det är en fin historia (och man kan ju läsa på lite innan), vacker scenografi, fantastisk ljussättning, grymma körer och en Charlotte Perrelli som gör huvudpersonen med den äran.

Pressbilder från Malmö Opera.

1 kommentar:

mormor sa...

Sydsvenskan berättde utförligt häromdan The Evita story. Efter det vill man ännu mer se den.