söndag 30 september 2012

Äppeltavlan 2012

I helgen har det varit Äppelmarknad i Kivik. Jag var inte på själva marknaden, men som traditionen bjuder måste man ju åka ner och titta på tavlan i alla fall. Min första tanke när jag såg tavlan var "har vi inte sett det här förut?", och jo det visade sig att det hade vi. Årets tavla är nämligen en tolkning av två tidigare tavlor; Tellus från år 2000 och Pomona från 1996. Tidigare tavlor går att beskåda här.

Tolkningen av dessa två blev årets tavla som heter "Moder jord", och som vanligt är konstnären bakom detta Emma Karp Lundström. Även om jag inte föll pladask för årets motiv, så tycker jag fortfarande att det är ett imponerande verk. Lyssna bara på dessa fakta: Tavlans storlek är 108 kvm, den väger ca 3 ton och består av ca 35.000 äpplen och ca 70.000 spik.

Kivik kryllade av turister (igen). Det såldes äpplen i alla hörn, skogsdungar och trädgårdar - så nu sitter jag här hemma med 10 kg äpplen och funderar på vad jag ska göra av dem. Det puttrar äppelmos på spisen och jag har några andra planer, men fler tips mottages förstås tacksamt!

2 kommentarer:

mormor sa...



Det låter gott med hemlagat äpplemos. Har du för mycket så finns det plats i min kyl.

Unknown sa...

WOW. VIlket häftigt verk. Jättefint.