onsdag 17 januari 2007

Tidningen ljuger aldrig

Att allt som står i tidningen är sant vet man ju sen förut, o framför allt då allt som står i ÖA. Så här har vi ju förklaringen till varför det varit stressigt på jobbet ett tag...

Det bokar faktiskt på riktigt bra, o jag börjar bli mer o mer nyfiken på om jag ska klara att komma upp till min bonusnivå* den här månaden. Ligger nämligen runt ca 15.000 bruttovinstkronor back sen tidigare så även om jag har en bra månad o bokar på mycket så har jag lite att jobba igen... Kommer jag upp till +/- noll inom två månader så är jag nöjd! Och lättad....


*Vårt (påtvingade) bonussystem funkar nämligen som så att varje månad ska varje säljare tjäna in bruttopengar (alltså intjänade pengar till företaget) som motsvarar månadslönen x 2. När man kommer över den här gränsen får man en viss procentsumma i bonus på det man säljer utöver "gränsen". Man får olika procentsatser på olika produkter, det gäller alltså att sälja rätt saker för att ha möjlighet att få ut några pengar. So far so good.
MEN om man inte kommer upp till sin gräns/mål så följer denna skulden med till nästa månad. Tex i oktober var jag på studieresa en dryg vecka o sålde då förstås inte speciellt mycket under den veckan, men skulle ändå lyckas sälja lika mycket som om jag varit där hela månaden, det gick inte så bra o då fattades jag ca 2500 kr för att komma upp till målet.
Alltså var jag i november tvungen att dra in min månadslön x 2 + 2500 för att komma upp till bonusgränsen. Men i november hade jag semester en dryg vecka o kunde inte heller den veckan sälja speciellt mycket. Vilket innebär att december innebar ännu mer "back", och december är i resebyråbranschen en väldigt dålig månad då vi mest sitter o rullar tummarna + att jag hade semester och var borta på kurs mm ett antal dagar, en veckas frånvaro där också.
Alltså får man börja ett nytt år med nya möjligheter o ca 15.000 back i bagaget!
Visst är det ett underbart peppande system så säg?

Inga kommentarer: