lördag 9 juni 2007

Enhetschefsupplägg

Cheriffen (nedan nämnd som "regionschefen") skulle "skissa" lite på vad tjänsten skulle innebära, och det här var vad jag fick på mailen. Det säger egentligen varken bu eller bä, för det här är naturligtvis deras mall för själva enhetschefstjänsten, och säger typ nada om vad tjänsten hos oss skulle innebära... Så det är bara att ta det med en nypa salt o försöka göra det bästa av situationen antar jag...
_ _ _

En chef på R/RS är ett föredöme med utgångspunkt från våra värderingar KOMPETENS, ENERGI och RESPEKT med mål att skapa en framgångsrik verksamhet, ett motiverat team och en bra arbetsmiljö.

Med ett äkta intresse och engagemang i dina medarbetares utveckling ger du feedback till
dina kollegor när de gör ett bra jobb eller ger dem förutsättningar att kunna göra det bättre nästa gång.

Här kommer lite information om vad som ingår i Enhetschefsjobbet:

Deltagande i Säljrådsmöten 2 gånger per år, XX-dagar med Ledarskapsutveckling ca 2 gånger per år, Budgetmöte 1 gång per år / I höst introduktion med XX, Kampanjmöte varannan fredag (deltagande eller delegerat till annan säljare), Regionmöten 2 gånger / år.

Säljledare: Driva försäljningen framåt på byrån, Inspirera och motivera säljarna, Presentera säljmål, utfall mot budget & resultat, Vårda de kundrelationer vi har, Arbeta uppsökande, skapa nya kontaktytor & nya kunder, Upprätta lokal marknadsplan med inplanerade aktiviteter, Se till att avstämningar och redovisningar görs, Aktivt delta i och utföra centrala kampanjer, Attestera tidrapportering i XX.

Ekonomi: Attest och kontering av omkostnadsfakturor, Försäljningsrelaterade fakturor sköts av respektive säljare, Följer upp budget och rapporterar avvikelser till Regionchef.

Personal: Planera och lägg upp schema för dina säljare, Planera, genomför och följ upp månadssamtal, utvecklingssamtal och lönesamtal, Ansvara för att anmäla till Studieresor, utbildningar mm.

Bollplank: Regionchefen är ditt närmast bollplank.

Hjälpmedel: Excel med Dagsbruttovinstlista, Försäljningsanalys, Spec högmarginalsprodukter, Säljbonus, Budget med ekonomiskt utfall.


Klart som korvspad eller hur?! Piece of cake...

Inga kommentarer: