tisdag 12 juli 2011

Kivik

I Kivik ställde vi bilen vid torget och strosade ner mot hamnen. När vi gick där längs Eliselundsvägen så slog det mig att jag nog aldrig promenerat där. Kört där förbi (och kryssat mellan horder av turister) har jag gjort massor av gånger, men "stoppen" i Kivik brukar ju vara affären, hamnen eller stranden för min del. Och om jag ska vara helt ärlig så undviker man gärna dessa delar av Kivik under högsäsong, just eftersom det är så mycket folk. Och under lågsäsong finns det ju liksom inget där att se, så då finns det ingen anledning att vara där då heller.

Men bättre sent än aldrig. Vi spanade in Kiviks lilla råa, Lisa Toffts Ateljé och hälsade förstås på Piraten. Piraten har jag tjingsat på förut, men varken Lisa Tofft eller det lilla råa hade jag besökt tidigare. Hos Lisa hittade vi en katt som kändes väldigt bekant. "Det är coolare ju senare man somnar." ;)
Undrar vem som kan ha stått modell för den?!

Lite senare hamnade vi i hamnkiosken och köpte en ganska o-rå glass och gick ut och satte oss på piren. Njöt av solskenet, glassen och tittade på badarna. Det såg inte ut att vara speciellt varmt, men eftersom ingen av oss hade badat än i år så hade vi bestämt oss för att årets första dopp var ett måste. Vi drog till stranden vid Norra Vitemölla, och för säkerhets skull checkade vi in på Fejjan på "Årets första dopp" innan vi kommit i vattnet. Och det var nog tur det, för annars kanske det inte hade blivit av. Det var kallt som attan! Men har man checkat in så måste man ju bada...

Tiden sprang iväg och vi började känna oss lite småtrötta efter allt turistande så vi bestämde oss för att hoppa över Stenshuvud och istället åka hem till mormor i stugan och relaxa en stund innan dagens sista stopp.

1 kommentar:

Nenny sa...

Vad kul det är att se en helt annan del av Skåne. Jag har ju bara varit i de trakterna de 2 gångerna jag varit på Kiviks marknad. Och då ser man ju inte så mycket av kivik...
Kram kram