söndag 3 juli 2011

Me myself & I

Att bara gå hemma och skrota. Jag älskar det!

I veckan har jag känt mig trött och sliten, och hemmet ser ut därefter (visst är det konstigt det där att det ser ut som ett bombnedslag fast att man liksom inte varit hemma tycker man?!). Jag tog en kik i kalendern och insåg att jag inte varit hemma en ledig dag på över en månad. När väderprognosen dessutom visade regn och rusk hela helgen bestämde jag mig för att inte åka till stugan denna helgen, utan stanna kvar hemma och bara vara. Pyssla med hemmet, inkassera egentid och bara bry mig om mig själv.

Jag kan inte påstå att jag har rett upp kaoset (än) eller gjort något annat speciellt vettigt, men det är så skönt i alla fall. Att bara vara. Gå hemma och plocka i lugn och ro, och att kunna göra det den stunden på dagen då man råkar ha lite energi (och kanske lust att göra det). Det är inte min starkaste gren att orka med sånt här om kvällarna efter en arbetsdag. Dessutom försöker jag utnyttja kvällarna till att socialisera och göra andra saker, då jag som sagt oftast flyr stan om helgerna...

Igår var jag ute på lite ärenden och shoppade mat, annars såg jag inte en enda levande varelse förutom kisse. Han behöver också lite uppmärksamhet förresten, och tycker det är roligt att jag är hemma och kan bli terroriserad av honom busa. 

Idag kikade solen fram en stund på morgonkvisten så jag passade på att äta frukosten på balkongen. Jag älskar min balkong, men sitter nästan aldrig där ute. Det är morgon/tidig eftermiddagssol på balkongen, och jag är ju som bekant nästan aldrig hemma vid den tiden... Jag står dock ofta vid balkongdörren och njuter av "utsikten" över balkongen, det är som ett litet lyckopiller. Jag älskar de starkt rosa pelargonerna och det fina olivträdet som jag fyndade i våras - det blev så bra och jag är så nöjd. Nästan löjligt nöjd. ;)

Nu står det på agendan att röja upp i kaoset, för ikväll ska jag faktiskt socialisera. A går på semester ikväll och det ska vi fira med lite take away-mat hos mig. Lite ska jag väl orka socialisera även på min egenhelg.

Nyskördade balkongsmultron på filen. Söndagslyx!

1 kommentar:

mamma sa...

det är väl skönt att kunna stå i balkongdörren och titta ut och bli glad, varje grej du har där ute e värt pengarna då det gr dej lite energi, fortsätt så