torsdag 20 maj 2010

Nära ögat

Idag var det nära ögat att jag sa upp mig måste jag säga. Det var nog tur (för mig) att chefen är borta och inte kommer tillbaka förrän nästa fredag. (Ja, jag vill verkligen säga upp mig, men måste försöka tänka lite praktiskt och ekonomiskt också. Åtminstone inte göra något förhastat.) Dagen idag har inte på något sätt varit annorlunda mot andra dagar på jobbet, men idag rann liksom tålamodet över. Jag orkade bara inte sitta kvar och försöka få tiden att gå. Det är nog tråkigt i vanliga fall, men det är ännu tråkigare när det är varmt och soligt.

Så jag valde det lite klokare alternativet - att helt enkelt gå hem strax efter kl 14 (det är väl det man har flex till?!). Jag hann sitta en dryg timme på balkongen och njuta av solen och värmen (som äntligen verkar ha kommit till södern också!), sova en stund på soffan och sen var jag lite piggare och orkade laga mat, tvätta, packa upp resväskan och städa lite.

Även om jag "bara" kom hem drygt två timmar tidigare än vanligt så har kvällen känts jättelång och jag har för en gångs skull orkat göra nåt här hemma. Vad lär man sig av detta? Att man självklart ska utnyttja flexen och ta för vana att gå hem tidigare en dag i veckan, och istället fördela ut den tiden på de andra dagarna.

Inga kommentarer: