lördag 1 maj 2010

Tacka vet jag helgen

Varje kväll hela veckan har jag haft för avsikt att städa och fixa ordning här hemma. Och varje kväll har jag misslyckats. Trots att jag haft en målbild framför mig; om jag har städat och fixat innan fredag kan jag åka österut redan på fredagen och fira Valborg. Eller ja, fira och fira, men iaf sällskapa någon till Valborg. :)
(Men det ska dock sägas att jag har varit ganska flitig med jobbsökandet i veckan, 10-15 ansökningar har jag nog fått iväg om kvällarna. Men så är det ju också lite enklare att sitta i soffan framför datorn än att faktiskt få nåt aktivt gjort...)

Men det var ganska mysigt att fira Valborg med Fritz hemma i soffan också. I en ostädad lägenhet. Men idag, som av en händelse, vaknar jag hyfsat utsövd efter en liten sovmorgon och känner att det är helg. Att städa, diska, plocka undan tvätten, klippa ner olivträdet på balkongen osv som stått på to do-listan hela veckan är plötsligt inga problem. När man är färdig är det fortfarande en timme kvar på förmiddagen - och det har inte ens känts speciellt jobbigt. BaFetra skönt att få det gjort!

Av detta drar jag slutsatsen att man definitivt borde ha mera helg. Ledighet. Eller iaf kanske jobbat kväll en dag i veckan eller kunnat jobba hemifrån och styra sin tid själv så man orkat med "sånt här" på förmiddagen, innan energin försvunnit. För visst hade det varit ganska härligt att vakna utsövd en lördag morgon och inte behöva städa och fixa - även om man orkar?!

Inga kommentarer: