tisdag 22 juni 2010

Det är inget fel på mig

... i alla fall inte enligt proverna som jag tog hos tant doktorn förra fredagen. Hon ringde idag och meddelade att proverna såg bra ut (blodvärde 146, blodsocker 5.2, kobalamin/B12 278, ämnesomsättning 1.1, blodtryck 120/80). Det var väl i och för sig bra att proverna var bra. Men innebär ju också att det inte går att sätta fingret på vad som är "fel". För nåt är ju fel med tanke på att jag är yr var och varannan dag. Det handlar inte bara om kortvarig yrsel alltså, för det håller i sig under hela dagen. Det känns som att jag är i en "yrsel-bubbla".

Doktorn kunde ju inte heller säga vad som var fel. Hon frågade en massa och undrade bland annat om jag var stel i nacken (stressrelaterat), för det kunde tydligen utlösa yrsel. Så jag fick i uppgift att tänka på hur jag sover och hur nacken mår, och att göra avslappningsövningar och träna på att bara vara¨, inte planera en massa. (Vadå, hur kunde hon veta att jag redan har massor av planer på vad jag ska hinna med under tiden jag är sjukskriven... som om jag var sjukskriven bara för skojs skull.)

Så idag har jag letat fram min spikmatta och ska bli bättre på att använda den för nacken regelbundet (faktum är att jag redan igår lånade mormors spikmatta när jag låg ute på gräsmattan och läste lite), och jag borde också försöka komma till skott att boka tid för massage. Jag köpte en Mindfulness-CD på Apoteket idag, damen i kassan sa att hon själv hade köpt en sån men inte hunnit använda den än... Det var det här med att vara närvarande, här och nu - och att gå från tanke till handling.

Dessutom åkte en flaska Blutsaft med i korgen. Visserligen var ju mina värden okej, men va f-n jag måste ju försöka göra nåt i alla fall...
Avkoppling! En stunds bara-varande under morgonpromenaden, med vågbrus i öronen och solsken i ögonen. Kan inte bli så mycket bättre.

2 kommentarer:

Nenny sa...

Faktum är att jag gick så ett tag också. Jag var yr hela tiden. Det var på mitt förrförra jobb och jag kunde inte sköta mitt jobb för jag var så yr. Gick till läkaren men det var minsann inget fel på mig inte. Men han trodde det kunde höra ihop med nacken. Precis som du fick höra. Jag gick på sjukgymnastik och massage. Men inget hjälpte. Jag förblev yr ett bra tag men till sist försvann det av sig själv. Jag har under många år varit stel i nacken och ofta fått spänningshuvudvärk. Men nu, efter drygt ett års regelbunden träning, så har det försvunnit.
Hoppas det släpper snart och att du mår bättre inom kort.
Kram kram

Ofelia sa...

Hej,
Hoppas du kan njuta lite av midsommaren iallfall (håll hårt i majstången!) :-)