fredag 11 juni 2010

Finn ett fel

Jodå, tant doktorn fann ett fel: jobbet.

Jag gick till hälsobesöket imorse med "förhoppning" om att de skulle hitta någon "brist" (järn, vitamin, whatever...) som kunde förklara min trötthet och mitt allmänna dåliga mående. Att jag har varit sjukt trött ganska länge är ju ingen hemlighet, men de senaste veckorna (eller senaste månaderna egentligen) har jag också känt av yrsel och illamående till och från, i kombination med tröttheten eller det som jag kallat "känsla av medvetslöshet".

Sista veckorna har det eskalerat och förra veckan var jag hemma från jobbet två dagar för att jag var yrslig och kände mig allmänt "borta", huvudet orkade helt enkelt inte annat än att ligga ner. Igår när jag gick till chefen för att få min sjukfrånvaro påskriven (jo, vi pratar kommunen och blanketter till allt...) påtalade jag att jag inte tyckte det kändes bra att jag haft så pass mycket sjukfrånvaro här, med tanke på att jag i princip aldrig haft någon sjukfrånvaro tidigare (vi pratar max 5 dagar totalt from förskolan tom mitt förra jobb).

Då blev jag skickad till Företagshälsovården och fick tid redan idag på förmiddagen. Jag gick som sagt dit med förhoppning om att de skulle hitta någon brist i mitt fysiska mående. Men gick därifrån med en sjukskrivning fram till semestern. Och ett läkarutlåtande som säger att "Arbetet har medfört en understimulering som har påverkat hälsan negativt. Senaste halvåret sakta utvecklat ett depressivt tillstånd med ångest."

Det känns lite konstigt. Jag har aldrig varit sjukskriven tidigare. Knappt haft en sjukdag per femårsperiod ens. Och känns det inte lite löjligt att bli sjukskriven för att man "har tråkigt på jobbet"? Kanske. Men jag litar på tant doktorns erfarenhet, hon verkade veta vad hon pratade om. Jag tror definitivt inte att jag kommer må sämre av att slippa gå till jobbet. Och det är ju inte så att något arbete ligger ogjort bara för att jag inte är där.

Men vad gör man när man är sjukskriven? Jag tänkte i alla fall börja med att ta det riktigt lugnt ett par dagar, försöka få yrseln och "bubblan" runt huvudet att släppa. Sen tänker jag se till att återfå min energi på ett eller annat sätt, vistas där jag mår bra, omge mig med människor som ger mig energi, och framför allt - skaffa ett nytt jobb!

4 kommentarer:

Anonym sa...

hoppas du kommer att må bättre snart, kör österut o bara va lite. kram mamma

Louise sa...

kommer du ner till mormor och morfar något ?

Keron sa...

Oj, nu händer det grejer! Inte så kul att bli sjukskriven kanske, men det kanske är det du behöver. Få det svart på vitt och få tid till att hitta nåt bättre jobb. Borde ju ge en ytterligare hint till chefen också om inte annat. Hoppas så klart att du kommer ut ur din bubbla så fort som möjligt och orkar leva livet igen!

Nenny sa...

Hoppas du kan hitta på nåt roligare under sjukskrivningen. Så att du blir pigg och glad igen.
Men det verkar vara en bra läkare det där.
Krya på dig
Kram kram