söndag 6 juni 2010

Recept: Jordgubbar med apelsinkvarg och chokladsmul

Jag ljög igår kväll. Dagen avslutades ännu bättre. Även om det inte blev fullt lika snyggt som på bilden i receptet så var det inget fel på smaken. Tyvärr fanns det inte några färska jordgubbar att få tag på, så det fick bli frysta istället. Helt enkelt en bra anledning att prova igen, när färska jordgubbar behagar dyka upp. Tips som nationaldagsgott!


4 portioner
1 liter jordgubbar, rensade och sköljda
1 dl creme fraiche
1 apelsin, rivet skal
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kvarg 10%
6 digestivekex, krossade
100 gram mörk choklad, hackad

Dela jordgubbarna. Vispa creme fraichen så att den blir fast. Blanda ner apelsinskal, florsocker, vaniljsocker och kvarg. Varva röran med jordgubbar, choklad och digestive.

1 kommentar:

Lina sa...

Mmm, det ser supersmarrigt ut! :) Det där måste jag prova i sommar!