måndag 7 juni 2010

Efter solsken kommer regn

Efter helgens underbara sommarväder kom idag ett bakslag i form av 12-gradigt höstrusk och ihållande regn. Jag kände mig som en dränkt katt när jag kom hem från jobbet. Och då regnade det ändå jämförelsevis lite sent i eftermiddags jämfört med vad det gjorde tidigare under dagen.

Efter (ännu) en seeeeeg dag på jobbet vaknade jag till liv lite av regnpromenaden och hann med att fixa mat lite snabbt innan jag drog till Friskis för mitt nya måndagsnöje; skivstång/styrka. 45 min skivstång (som jag helt enkelt bara får gilla läget att det inte är som på Energihuset), 15 min kondition i form av 15 st 45 sek intervaller och avslutningsvis 15 min nedvarvning/stretch.

Jag brukar ju gnälla på att Friskis lägger så mycket av sin passtid på nedvarvning/stretch (och jag tycker fortfarande att det är "slöseri" med 60 min-pass att ha 10-15 min uppvärmning och 15 min nedvarvning/stretch - det blir liksom inte mycket tid över till "passet"), men idag var det riktigt skönt. Ljumskarna var lite ömma från gårdagens jogging och jag la på mer vikter på skivstången - plus att jag orkade ta i lite på de avslutande intervallerna. Jag var alltså riktigt slut. Ja, jag kände nästan ett uns av träningsglädje där mot slutet. Det var länge sen! Härligt!

Jag håller en liten tumme för att det kanske betyder att jag börjar komma över den där första jobbiga tröskeln...

Inga kommentarer: