4 portioner
Pajdegen:
1,5 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl)
1,5 dl grahamsmjöl
50 g smör
1 dl kesella
2 msk riktigt kallt vatten
Fyllningen:
400 g mager nötfärs
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk smör
salt
peppar
Sparrissåsen:
1 msk smör
2 msk dinkelmjöl (eller vetemjöl)
2 dl mellanmjölk
1 dl spad från sparrisen
salt
peppar
110 g burksparris utan lag
2 tomater i skivor
50 g riven parmesan
Gör såhär:
1. Börja med pajskalet. Kör dinkelmjöl, grahamsmjöl, smör och kesella i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör till en deg.
2. Tryck ut degen i en smord pajform. Ställ pajformen kallt i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Grädda pajskalet i 10 minuter, det ska få lite färg.
5. Stek under tiden köttfärs, lök och vitlök i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
6. Sparrissåsen: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet.
7. Späd med mjölk och sparrisspad. Salta och peppra. Låt såsen koka i ca 5 minuter.
8. Lägg köttfärs och lök i det gräddade pajskalet. Bred på sparrissåsen.
9. Lägg sparrisstänger och tomatskivor ovanpå. Strö över riven ost.
10. Gratinera pajen i 250 grader tills osten fått fin färg (ca 10 min). Servera med sallad.
(Ursprungsreceptet säger ca 600 kcal per portion för den intresserade.)
1 kommentar:
Ja tiden är nog en förutsättning för att klara den här utmaningen! Därför jag passar på nu.
Skicka en kommentar