tisdag 1 juni 2010

Slut på maj

Så var maj slut. Redan!

Majutmaningen har gått ganska bra. 500 min/vecka har gått jättebra, men energin har jag inte sett röken av, därav "ganska". Några kvällar har jag tom varit så trött att jag mått illa och nästan känt mig nästan medvetslös. Och då försöker jag ändå se till att sova 7-8 timmar per natt i veckorna, och lite längre på helgerna. Att somna är absolut inga problem, tvärtom. Jag minns en fredag kväll när jag gick och la mig och på allvar funderade på om man kunde svimma i sömnen. Kan man det? Jag var i alla fall inte säker på att jag skulle vakna igen. Men det gjorde jag uppenbarligen.

Det ska dock sägas att jag har känt mig hyfsat "pigg" på helgerna, när jag har fått sova någon timme extra och pyssla på i min egen takt. Kanske också tagit en powernap under dagen om det behövts. Men så blir det måndag igen, och allt är som bortblåst. Energi till att vara mer än nödvändigt social finns absolut inte, och jag tror att min nästan-granne tyckt att jag varit tråkigast i stan som inte alls varit på att "ta en drink", gå till Lilla Torg eller ut och dansa. Det finns bara inte i min värld just nu, jag kämpar för att hålla mig vaken om dagarna och orkar definitivt inte vara ute och svira. Inte för att jag har något större intresse för det i vanliga fall heller, men till och med jag kan faktiskt tycka det är kul ibland. Under rätt förutsättningar.

Däremot har det där med att motionera 500 min/vecka visat sig vara en alldeles utmärkt "utmaning" för mig. "Normalt sett" har jag motionerat ca 300-350 min måndag-fredag, vilket har lämnat ett antal minuter för helgen att beta av, vare sig man vill det eller ej... :)
Jag har alltså fått anstränga mig lite mer än normalt, men utan att det har känts övermäktigt. Det har visserligen blivit mycket promenader, och lite annan träning, men i det här fallet tycker jag det är okej med kvantitet före kvalitet. Dessutom har jag gått ner 3,5 kg på köpet så det finns väl ingen anledning att inte fortsätta att spinna vidare på detta i juni också?

1 kommentar:

mamma sa...

energin kommer förhoppningsvis med sommare, låter härligt med motionsutmaningen, det ska ju inte vara helt omöjligt att fixa men krävas lite ansträngning härligt att det gett utslag på vågen, själv hoppas jag att kunna följa me dej någon gång på en promenad, kram på dej