lördag 18 februari 2012

Det där med associationer...

Efter festivalen i lördags spelade vi lite spel. Absolut överens, ett väldigt roligt och lättsamt spel som går ut på att man individuellt i sina lag svarar på frågor och sen får man poäng för de svar man är överens om. Under tidspress förstås. Och även frågor som vid en första anblick verkar enkla kan bli svårare än man tror när man fastnar på något ord... Tex när man inte kommer på att det man brukar kalla "knipsare" faktiskt heter häftapparat. Och där var de 30 sekundrarna...

Och så kan man ju bli lite rädd för sig själv när de mest konstiga associationer dyker upp. Typ som att det första som dyker upp i huvudet på frågan Vad tänker du på när du hör ordet nudist? är.. Naken-Janne. Kommer ni ihåg honom? Nä inte jag heller. Trodde jag. Men plötsligt dök han upp. Och sen visade det sig att han dykt upp för någon annan också.

Och den här då Vad tänker du på när du hör ordet ståuppartister? Skulle man på förhand gissa att Adde Malmberg är den första man kommer på!? Nä just det, det var ju inte igår han var på tapeten så att säga. Hur funkar det där uppe i hjärnkontoret egentligen frågar man sig?

Kul spel i alla fall. Fast om du har många lik i garderoben som du inte vill ska komma upp till ytan kanske jag inte skulle rekommendera det... ;)

1 kommentar:

mamma sa...

roligt det där med associationer, läser just det däe med att vi kategoriserar och lägger i olika fack beroende på vad vi upplevt med andra ord, ska tänka på vad du just skrivit när provet på kognitiv psykologi snart dyker upp,