måndag 13 februari 2012

Snö!

Äntligen! Den första riktiga snön landade ju i Malmö igår. Men då var jag för trött/hängig/whatever för att orka ta mig ut. Så därför ställde jag istället klockan en stund tidigare imorse för att hinna med en promenad till jobbet, allt för att få njuta så mycket som möjligt av den lilla snö som fallit. Det var inte riktig "knarrsnö", men termometern hade i alla fall sjunkit tillräckligt lågt för att det inte skulle vara slaskrisk.

Alla andra som var ute och promenerade letade barmark och upptrampade stigar, men själv letade jag orörd snö att traska omkring i. 40 minuter tog det till jobbet, det var mörkt när jag gick hemifrån och nästan ljust när jag kom fram, och jag njöt av varje sekund. På lunchen var jag tvungen att smita ut en snabbis bara för att få stå och kisa mot den bländande vita snön som solen reflekterades i. Och på vägen hem tog jag en omväg så att promenaden istället blev en timme. Och sen när jag skulle till Friskis, då tog jag apostlahästarna istället för cykeln igen, och vips så blev det ytterligare 30 minuters promenad. Jag tror jag gillar det där med snö faktiskt.

Så idag har jag samlat ihop sex pinnar i jobbets motionstävling. En pinne = 30 minuters sammanhängande fysisk aktivitet. (De sista två pinnarna fick jag ihop genom ett Fuego-pass, och sen hade jag turen att få skjuts hem.) Det gäller att smida medans järnet är varmt. Vem vet om jag kommer upp från sofflocket resten av veckan...

5 kommentarer:

Kattis sa...

Imponerande, framför allt det där att kliva upp tidigare för att promenera till jobbet...

Nenny sa...

är det kanalen som frusit?? eller?

Sara sa...

Härligt med lite vitt nere i södern också!!

mormor sa...

Särskilt beundransvärt att du seg upp tidigare för att hinna gå!!!
Du är speciell!Kram

Prralin sa...

Japp det är kanalen som frusit och fått snö på sig. Eller rättare sagt som HADE frusit och HADE fått snö på sig... :(

Tur jag tog tillvara på den enda fina snödagen vi fick innan pisseväret gjorde comeback.