söndag 5 februari 2012

Schlagerspektaklet

Så har nu äntligen årets Schlagerspektakel dragit igång! Förutom jul, påsk, midsommar och Kiviks marknad så är nog Melodifestivalveckorna min "favorithögtid" på året. Och så vitt jag vet så har jag aldrig missat en Melodifestival, jag vill minnas att vi satt bänkade hemma redan när man var liten och i vuxen ålder har Melodifestivallördagarna alltid varit heliga.

Året då jag var i London tror jag faktiskt att jag fick en inspelning av den svenska uttagningen (på den tiden var det bara en uttagning) levererad till mig, och dessutom såg jag den engelska uttagningen (som var typ en torsdag eftermiddag och där Nanne Grönwall var en av deltagarna...). 2007 såg jag spektaklet live för första gången då cirkusen kom till Övik, då var jag faktiskt både på genrepet på fredagen och på direktsändningen på lördagen. Det var grymt roligt! Och det var också då begreppet Det blir roligare i Örnsköldsvik myntades och det var allmänt festivalyra i stan med den nybyggda arenan och allt. Åh, härliga tider!

2010 kom festivalen tillbaka till Övik och då var jag förstås på plats (även om jag flyttat från stan) och förra året blev det ett besök på genrepet i Malmö. Men i år blir det nog bara tv-soffan. Fast igår när spektaklet drog igång så satt jag och kollade på Sagan om Ringen. Mina två Sagan om Ringen-maraton-kompanjoner är inte så intresserade av Melodifestivalen och hade bokat in film nr 2 igår. Jag försökte först avvärja detta, men sen insåg jag att jag inte inte värja mig sex lördagar framöver.... Så jag gav med mig, och satte istället videon hemma på inspelning. Tredje och sista Ringen-filmen kommer dock att ses hemma hos mig, och då blir det definitivt en fredag eller söndag istället. ;)

Så när jag kom hem vid halv ett inatt satte jag mig och såg festivalen. Man måste ju hinna se det innan några löpsedlar (läs: facebook eller twitter) avslöjar hur det har gått. Jag tyckte att Loreen var överlägset bäst, hon bjöd ju till och med på snö! Dead by April var också överraskande bra, men den där avgrundsvrålande nissen hade jag klarat mig utan. Programledarna började lite knackigt, men tog sig under programmet - framför allt Sarah och Gina. Helena klickade jag inte riktigt med, men jag hoppas hon tar sig. Men visst var det bättre på Luuks tid?

Inga kommentarer: