torsdag 23 februari 2012

Gratis är gott!

Såhär en månad när man är utan lön (men med jobb - tänk om alla kunde komma överens om att antingen betala ut lönen i förskott eller i efterskott så hade man sluppit såna här fina löneglapp...) är gratisnöjen extra välkomna. Fast jag erkänner villigt att jag tycker att gratis är gott även i vanliga fall... :)

Den här veckan har jag lyckats tajma in en riktigt fin gratisvecka. I tisdags var jag på bio (går lysande för mitt nyårslöfte!), och började med att lösa in ett presentkort jag fick i julklapp på gamla jobbet mot biobiljetter så det blev gratisbiljetter redan från början. Och sen när textningen försvann halvvägs in i filmen och de fick ta en tio minuters paus för att starta om filmen så blev vi kompenserade med en fribiljett på väg hem. Ännu mera gratis alltså!

Igår var jag på Malmö Opera och såg genrepet av Svansjön som den kungliga baletten är i Malmö för att spela över helgen. Det är ju tur att alla såna här kringresande sällskap behöver någonstans att bo, och dessutom är generösa med att dela ut biljetter i utbyte mot god service (eller snarare tvärtom, god service kommer ju först förstås). Dvs gratisbiljetter genom jobbet! Som sagt, det där med att få lov att bli mutad nu när man inte längre är kommunanställd är kungligt... ;)

Och imorgon blir det dessutom genrep på Melodifestivalen i Malmö Arena, här var det Malmö Turism som var schyssta nog att dela ut gratisbiljetter häromdagen. Ja, tack!
Så det blir alltså lite festivalstämning live i år också... och rykten säger att det blir några spektakulära framträdanden till helgen. Kanske har de rent av sparat bästa deltävlingen till sist?



2 kommentarer:

Suzan sa...

*tummen upp!*

Sara sa...

Bra vecka - fortsätt så!! :)