lördag 27 oktober 2007

Jag är på gång... jag laddar... jag är snart klar

Nu börjar verkligheten så långsamt komma ifatt mig, och skallens tempo börjar lugna ner sig. Budgetdiskussionen med regionschefen i torsdags gick ganska bra, han sa att jag gjort ett "imponerande jobb för att vara nybörjare" - det suger jag in och tar åt mig. Det här innebär förvisso inte att budgeten är godkänd och spikad, men det innebär iaf att vi har ett första utkast som regionschefen ska försvara för VD och försäljningschef om några veckor.

Det här firade jag med att "ta en ledig kväll". Skallen var ganska trött efter en hel dag med siffror och procentsatser och försök att förstå såväl budget- som försäljningstermer och hur allting hänger ihop och till slut förhoppningsvis resulterer i ett positivt resultat...
Den lediga kvällen (som förvisso inte var så lång eftersom jag jobbade till kl 19) bestod av mat, soffläge, uppackning av resväska, sortering av tvätt och sortering av post/reklam som kommit under veckan. Det är alltså vad jag sysslar med när jag är ledig. =)
Det sänker iaf stressnivån flera hack att bli av med högar och saker som bara ligger och väntar på att åtgärdas...

Jag bestämde mig också för att låta resten av veckan flyta på, bara vara och göra vad som faller mig in. Inte stressa ihjäl mig för att hinna träna till varje pris. Utan helgen (som förvisso verkar bli ganska fulltecknad ändå) ska användas till lite rekreation för att på måndag vara redo för nya tag igen. Dock i lagom skala, en vecka i taget, anpassat efter hur just den veckan ser ut.
Jag har liksom Ofelia känt mig stressad och pressad den senaste tiden och kunde inte sagt det bättre själv än hon gör i det här inlägget. Man försöker vara "duktig" men vad får man för det? Ingenting. Det är ju för min egen skull jag ska försöka vara "duktig", och är det då inte duktigare att kanske prioritera och planera om vissa veckor för att matcha hur resten av livet ser ut just då?

Jag ska försöka bli bättre på det...

1 kommentar:

Anonym sa...

grattis till en fin insats på arbetet, du kan det visste vi
för övrigt jag läste ofelias inlägg ,det ligger mycket i det, gör du så oxå, det viktigaste är trots allt att du sköter om dej och det behöver inte nödvändigtvis vara att träna det kan vara att hinna med dej själv, kopla
va rädd om dej, jag älskar dej, kram