lördag 27 oktober 2007

Fysisk aktivitet och hälsa-kursen goes spinning

Idag var det dags för träff nr 3 på Fysisk aktivitet och hälsa-kursen. På den teoretiska delen stod lite muskel- och skelettanatomi på schemat, samt lite diskussion på det vi läst till idag.

När det blev dags för den praktiska delen drog vi iväg till ett av stans träningsanläggningar (inte "min") för att prova på spinning. Jag hade ärligt talat förväntat mig ett ganska basic pass med tanke på att detta är en grupp där minst 90% säkerligen aldrig sett en spinningcykel förr, och den fysiska statusen är inte direkt på topp hos alla.
Men icke då, det blev ett 50 min ganska tufft pass. Jag var helt slut efteråt, och då var jag en av två i gruppen som tidigare spinnat. Det var annorlunda cyklar än på E-huset, och instruktören var inte speciellt peppande, men det var en skön genomkörare. Kände mig ganska pigg och alert, kanske är jag på gång igen?!

Eller så berodde den plötsliga energin helt enkelt på prestationsångest och jävlar anammat som kom krypande bara för att visa att jag faktiskt är bra på nånting. Så det var skönt att efteråt höra från instruktören att jag hade "perfekt teknik" (ja åtminstone i jämförelse med de andra) och att jag var mycket duktig. Likaså att kursledaren sa till mig att jag hade "imponerande intensitet på rusherna", och att han hade försökt hänga med mig men inte lyckats.
Jag har aldrig tidigare i hela mitt liv varit bra på något fysiskt idrottsutövande!

Förutom kursandet har jag idag också hunnit med att färga utväxten på håret, bestämma mig om ett par skor, vara på hockey o se Modo vinna dagens hockeymatch samt tillaga en fiskgryta som jag precis ska gå o smaka...

4 kommentarer:

Puma sa...

Kul med lite pepping! Och kul att du är duktig!!!!

Anonym sa...

Vad skoj att det gick så bra på spinningen!
Den där kursen verkar ju vara jättespännande ju!

Fiskgryta?? Nått gott som vi andra kan laga också????

Felicitas sa...

Härligt jobbat!! Och försök ändra inställning på det där, för det gör en OTROLIG skillnad när man har lite självförtroende!

Prralin sa...

Puma > Hihi tack!

Bille > Kursen är lite lagom seriös, men alltid kan man lära sig något nytt eller få en puff i rätt riktning.
Receptet på fiskgrytan kommer!

Felicitas > Jag jobbar på saken! =)