söndag 10 januari 2010

Detox dag 1

Jag har bestämt mig för att prova på en liten "detox". Jag inspirerades ju som sagt av en kollega, och har googlat lite på det också, men jag kommer köra min egen variant. Syftet för mig är att "rena kroppen" efter allt jul- och nyårsfrossande, avsockras och "komma igång"; kalla det detox, nystart, rivstart - vad du vill.

Jag har inte gett något nyårslöfte, men jag har en förhoppning om att efter en lång frånvaro hitta tillbaka till glädjen i att träna, laga mat, må bra och som en effekt av detta bli piggare och få energi att orka leva livet som det är värt att leva! :)

Detoxen började idag, och jag tänker hålla på "strikt" sex dagar till att börja med, dvs tom fredag. Sen utvärderar jag och ser hur det känns och vad helgen har att erbjuda... Eftersom jag antar att jag inte kommer känna mig piggast i stan de första dagarna så är det vardagsmotion i form av promenad till och från jobbet (25 min x 2) som gäller, och träningen får vänta till nästa vecka.

Jag tänker undvika socker, alkohol, koffein, kryddor, mjölkprodukter, potatis/ris/pasta etc och kommer istället framför allt att äta frukt, grönsaker, fisk, kyckling, fetaost (kollegan fick äta fetaost i sin "diet" så då tänker jag också göra det - då smakar det ju något iaf!) och dricka vatten. Tillagar maten i ugnen istället för att steka. Det kommer mest troligt bli same same mest hela tiden. Men då kanske jag är desto mer sugen på att improvisera i köket och laga smakrik och god mat sen!








Till frukost blev det fruktsallad på en apelsin, ett äpple och en banan. Till lunch ugnslagad lax med ugnslagade grönsaker (paprika, squasch, vitkål och morötter) och en liten bit fetaost. Till middag ugnslagad okryddad kyckling med blandad sallad. Inga jättesmaksensationer men helt okej! Och nu har jag förberett ett gäng lax- och kycklingfiléer så jag har att äta ett par dar framöver...

3 kommentarer:

Keron sa...

Spännande! Utan kryddor och dyligt låter ju inte så kul men det ser onekligen smaskigt ut med all frukt och grönt!

Sara sa...

Härligt!
Bara o tuta o köra... Kommer gå bra ska du se!
Lite trist kanske utan kryddor men 6 dagar fixar du!

mormor sa...

påminner lite om Anna Skippers mat. Man kan visst läsa mer om den på TV3.se. Örtkryddor är nog tillåtet.