fredag 1 januari 2010

>> Om Prralin

Välkommen till Prralins blogg. Den här bloggen skrivs framför allt för att uppdatera vänner och bekanta som befinner sig på långt avstånd men som ändå är intresserade av att hänga med i vardagen. Dessutom fungerar den som en ypperlig ventil då behovet av att "skriva av sig" knackar på, och som ett arkiv att gå tillbaka i när minnet sviker. Bloggen speglar Prralin så till vida att den, liksom hon, är lite spretig mellan varven och blandar lågvarv med högvarv. Ibland handlar det om det ena, ibland det andra. Men det kommer alltid från hjärtat. Och lagom till jul så går den julblogg.

Prralin är en 30-årig Österlentös som bor i Malmö men känner sig som norrlänning efter att ha bott där uppe under största delen av sitt vuxna liv. "Där uppe" är närmare bestämt Örnsköldsvik, hennes favoritstad alla kategorier. Om det inte varit 110 mil från Örnsköldsvik till familj, släkt och vänner i Skåne så hade hon levt happily ever after där uppe. Men nu bor hon alltså i Malmö. Och hon börjar gillar det.

Om du undrar hur det kunde komma sig att skåningen blev Modoit och hamnade i Norrland, så kan du läsa En kärleksförklaring till Örnsköldsvik eller Peter the great - my story.

Hon älskar traditioner och högtider i allmänhet, och julen i synnerhet. Hon gillar också att pyssla med hemmet, inredning, träna och försöka må bra, mysa med katten, bjuda hem vänner, se på hockey (heja Modo!), se sig om i världen (både den långt borta och den som är runt hörnet), läsa, pyssla med datorn, göra utflykter, organisera och planera, slappa i soffan, bli kliad, rea-shoppa, äta choklad och bara vara…

Saker som hon däremot inte gillar är bland annat okonstruktivt gnällande, dålig service, ormar, fästingar, prickarna i prickig korv, att flyga och att gå till tandläkaren. Tålamod är inte heller hennes bästa gren.

Till professionen är hon efter en förvirrad och mindre lyckad utflykt i den kommunala IT-branschen (?!) äntligen tillbaka i turism- & mötesbranschen. Där man är positiv och tycker om sitt jobb. Där hon hör hemma. Hon anser sig själv vara ganska driven och målmedveten, och även om hon ibland lider av en släng av beslutsångest så brukar besluten när de väl fattas vara väl genomtänkta och ganska kloka.

Motto: Gilla läget eller gör något åt det.

1 kommentar:

Josefine Nordgren sa...

Hej Prralin,

Jag jobbar på Tourism in Skåne som webbredaktör för www.visitskane.com och vi håller just nu på att skriva en artikel om årets julmarknader i Skåne. Jag fastnade för dina bilder från julmarknaden på Ovesholm och undrar om det är okej att vi använder ett par av dem i jjulmarknads-artikeln? Självklart kommer ditt namn finnas med på bilderna för copyright.

Med vänliga hälsningar,

Josefine Nordgren
Webbredaktör
Tourism in Skåne
Phone: (+46)40-6753456
Sms: (+46)705411738
josefine.nordgren@skane.se