torsdag 14 januari 2010

Summering 2009

Bättre sent än aldrig... Nu har jag äntligen tagit mig tid att reflektera över året som gått - och det var riktigt roligt att gå tillbaka i bloggen för att få lite hjälp att minnas (därför finns det också en hel del länkar i texten som kan erbjuda längre utläggningar om man skulle vara intresserad av det)! Eftersom jag är smått senil och sällan stannar upp och reflekterar är det perfekt att ha en "dagbok" som sparas och hjälper mig att minnas... tack bloggen!


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag flyttade från Övik till Malmö och skaffade mitt första "egna hem" i Skånelandet. Jag blev dessutom kommunanställd... (än så länge är kulturkrocken från den privata verkligheten total, och jag ser mycket fram emot att få reda på vad jag tycker om detta om ett år.)

Höll du några av dina nyårslöften? Jag tror inte jag gav några "officiella" löften, eller förhoppningar för den delen. Så jag har nog lyckats med att inte bryta några i alla fall. :)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Inte vad jag kan komma på.

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov inte.

Vilka länder besökte du? Sverige och Grekland (Kreta). Jag tror faktiskt inte att jag var utomlands nåt mer?

Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Tillfredsställelse. Både med mig själv och med livet. (Repris från förra året.)

Årets motto? Gilla läget - eller gör nånting åt det.

Vilket datum från år 2009 kommer du alltid minnas och varför? Om jag alltid kommer att minnas dem vet jag inte, men jag minns ett par datum från 2009, faktiskt. Tex 4 juli (sista arbetsdagen efter att för första gången i mitt liv ha sagt upp mig), 20 augusti (officiell flytt från Övik...) och 17 november (Foppa & Näslund-comeback-besked).

Vad var din största framgång 2009? Ja det räknas väl inte som framgång att mitt i rådande lågkonjunktur och finanskris säga upp sig från ett ganska bra jobb, bara för att det kändes rätt (eller fel?) och flytta 110 mil söderut - på "vinst och förlust"?
Däremot kändes det som en oväntad framgång att i bostadsbrist- och anställningsstopptider hitta både boende och jobb inom bara ett par månader från flytten. Det hade jag inte räknat med. Men var blev all min arbetslösa tid av, jag som hade så mycket som skulle hinnas med när jag var arbetslös?!
Att jag dessutom lyckades få ett jobb "utanför branschen" (rese-/turismbranschen) var kul, för det ger mig chansen att prova på något annat än det jag vet att jag kan (jag hade två kriterier som önskemål när jag sökte nytt jobb: 1) ny bransch, 2) fler än två kollegor).
Om sen det här jobbet i sig är en framgång eller inte, det återstår ju att se. (Tveksamt just nu, men det betalar ju mina räkningar tills vidare iaf. ;))

Största misstaget? Att inte prioritera mig själv och mitt välmående. (Repris från förra året.)

Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte mer än ett par efterhängsna förkylningar och bihåleproblem (men det hade ju Foppa också, så man var ju i gott sällskap!). Seg och allmänt energifattig. Men inte skadad. Eller sjuk.

Bästa köpet? Lilla Polon! (åtminstone "största köpet")

Vad spenderade du mest pengar på? Flytt över vårt avlånga land (med allt vad det innebar och medförde) och lilla Polon - tillsammans har dessa två faktorer jobbat hårt för att käka upp nästan hela mitt sparkonto. Smakar det så kostar det!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Det var en stor lättnad när beslutet var fattat. Men inte direkt någon glädje, eftersom det var med väldigt blandade känslor...

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. Hänger lite ihop med föregående punkt på listan.

Vad önskar du att du gjort mer? Levt i nuet och bara varit. Tagit bättre hand om mig själv.

Hur tillbringade du julen? Mestadels i stugan med mormor & morfar och company. Julbakade, gjorde julgodis, åt gott, fick besök av tomten och bara myste. Årets höjdpunkt helt klart!

Hur firade du in det nya året? Hemma hos mig i Malmö tillsammans med Sara. Vi lagade trerättersmiddag och såg på Småkronorna i Junior-VM. Jag mådde inte hundra så det blev mest soffläge. Kollade på fyrverkerier genom fönstrena och Fritzen tyckte också det var spännande att kika på. Vid ett-tiden begav vi oss iväg för att vara pensionärstaxi, hamnade på fest med mormor och morfar och var hemma igen vid fyratiden. :)

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Försöker låta bli att hata.

Bästa boken du läste i år? Jag tror inte att jag har läst speciellt mycket i år. Lite grann under semesterveckan på Kreta (men minns inte vad jag läste då), men i somras under "semestern" läste jag nog mest Marknadsförings-boken då jag låg lite efter med mitt pluggande...

Största musikaliska upptäckten? Jag är fortfarande lika dålig på musik. Jag tycker visserligen om att lyssna på musik, men gör det sällan aktivt själv. "Jag lyssnar på den musiken som spelas för mig", och gillar det mesta jag hör. Fast jag gillar ju Melodifestivalen och Alcazars Stay the Night har följt mig sen i våras. Den är grym att steppa till! (men det har jag dessvärre inte gjort allt för många gånger i år...)

Något du önskade dig i julklapp och fick? Min familj och släkt är allihopa stora fan av önskelistor och tomten, så det där med att sluta köpa julklappar är inte riktigt aktuellt. :) Jag önskade mig - och fick - bla en IKEA PS Maskros lampa, ny äggkokare, ny elvisp, lite "bra och ha-grejer" till bilen, en stege (har högt i tak och når inte upp att sätta upp lampor annars), CD-skivor (Alcazar + Lili & Susie) och ELFA-backar till garderoben.
Dessutom fick jag DVD:n "Ernst Jul", för att mamma tyckte den var lämplig till sin dotter som älskar julen och gillar Ernst (jag har nån sorts hatkärlek till honom; för några år sen kunde jag inte alls med honom, men i takt med att mitt intredningsintresse har väckts och växt så har jag börjat inse att han trots allt gör en hel del bra grejer (och ja, en hel del konstiga grejer) och tar honom numera med en lagom stor nypa salt. .. att sen alla i min omgivning ogillar honom, och hans nakna fötter, starkt gör ju förstås att jag måste gilla honom lite extra, bara för att...) :)

Något du önskade dig men inte fick? Jag är väldigt tacksam för alla fina klappar jag fick!

Årets bästa film? Senil som jag är så minns jag inte heller vad jag sett för filmer, men Millenium-trilogins två första filmer har jag sett i år - och gillat. Fast böckerna är snäppet bättre.
Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag hade turen att fylla år på en (ledig) lördag, så jag andades ut efter en galen arbetsvecka. Jag blev bjuden på frukost, fick blombud, njöt av solen (och snön) på balkongen med en god bok - och blev bjuden på Isgala på Kempis!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag stressat mindre och tagit hand om mig själv mer.

Hur skulle du beskriva din stil år 2009? "Våga vägra finanskris".

Vad fick dig att må bra? Beslutet.

Årets ego-boost? Fina ord från mina kollegor när jag slutade.

Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Tyvärr är jag fortfarande helt ointresserad av politik, jag trodde det skulle komma "på köpet" som vuxenpoäng när man blev äldre, men dit har jag inte nått än... (har inte blivit klokare det senaste året heller) (Repris från förra året.)

Vem saknade du? Släkt & vänner - både i norr och söder.

De bästa nya människorna du träffade? Mot slutet av året träffade jag ett par nya Malmö-bekantskaper som har potential, får väl se i nästa årskrönika hur det utvecklade sig! :)

En värdefull läxa du lärt dig i år? Ta vara på vad du har och gör det bästa av situationen. (Repris från förra året.)

Gott nytt 2010!


Andra bloggar om , , ,

2 kommentarer:

mormor sa...

en sån summering av sitt år borde fler göra, t.ex jag själv. Nyttig självrannsakan!

Marie sa...

Titta gärna in på min blogg där jag skriver om mig och min träning =) Kramkram