söndag 20 december 2009

Mandelmusslor och klenor

I helgen har mormor och jag bakat mandelmusslor och klenor inför julen. Precis som vanligt. Precis som det ska va! Förra året var första gången jag var med och gjorde klenor, och då vill jag minnas att de blev lite väl "solbrända" så denna gången fick de inte simma runt i kokosfettet så länge. (fast de blev ju uppätna förra året också så det var nog ingen större fara... ;))


Plötsligt uppenbarade sig solen och lekte med frosten på uterummets fönster. Svårt att fånga på bild, men mycket vackert. Det gäller ju att åtminstone försöka dokumentera solen när den väl behagar visa sig, vem vet när den dyker upp nästa gång!

7 kommentarer:

Träningsglädje sa...

oj vilken fin bild! mandelmusslor måste vara en mkt skånsk grej. min farmor bakar dem också, och hon är också från skåne...

Sara sa...

Fina bilder, både på isen, mormor o era bakverk!!:)
Hade gärna varit med er o bakat.

mamma sa...

ja nu e de nåna år sen jag bakade mandelmusslor och klenor, jag får väl börja göra det igen nån gång, du kan ju alltid hjälpa till ju, fin bild på solen

Prralin sa...

Träningsglädje - Ja det kan nog stämma att mandelmusslor (och klenor för den delen?) är skånskt... fast jag har iofs aldrig funderat på det eftersom jag firat alla mina jular i just Skåne. :)

Nenny sa...

Äkta skånsk julbak ja! =)Vad mysigt det ser ut.
Och vad snygg bloggen blev. Riktigt snygg!
Kör försiktigt.
Kram

Träningsglädje sa...

klenor har jag aldrig hört talas om, men klenäter däremot! fast det var mest i barnböckerna jag läste om dem, och så fanns de visst på mammas mormors tid. och i skåne då... ;)

Prralin sa...

Haha! På mammas mormors tid... I Skåne finns de allt kvar fortfarande, i alla fall till jul hos mormor & morfar! (klenäter och klenor är säkert samma lika, kärt barn har många namn... :))