torsdag 17 december 2009

Om en vecka kommer tomten!

Dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan...

Herregud, det är bara en vecka kvar till julafton! Var har min favoritmånad december tagit vägen? Den började så bra, men sen kom det ett nytt jobb och en massa plugg i vägen, samt en strulande bil som förstörde mina kvällsplaner ett par dar och tyvärr framkallade en viss stress för julshoppingen och allt som ska fixas. Jag gillar inte att stressa. Framför vill jag inte ha "stress" och "julklappar" i samma mening - jag gillar ju verkligen att julklappsshoppa. Men jag tror att jag är på banan nu, jag är i princip klar med klapparna, julkorten är skickade, det är lite julpyntat hemma (inte så mycket som jag önskat - men det blir inte så effektfullt i kontrast till de ouppackade flyttlådorna ändå...), det är städat, fixat, handlat och bakat för imorgon kväll då det vankas glöggmys på Smedjis. (Äh, det funkade inte riktigt lika bra som Långis...)

I de bästa av världar hade jag hunnit med någon mysig julmarknad eller en tripp till Tivoli i Köpenhamn också eller åtminstone en dags strosande i lugn och ro inne i stan för att njuta av det vackra ljuspyntet (som jag hann se under min snabbshoppingtur häromkvällen). I helgen drar jag österut för att börja julmyset i stugan hos mormor och morfar. Om allt är under kontroll på måndag kanske jag drar mig inåt stan efter jobbet för just det där njutandet?
Och sen bär det österut igen för julfirande. Längtar!

Jag håller alla mina tummar för att den lilla snön vi fått - och som faktiskt fortfarande ligger kvar - klarar sig kvar en hel vecka. Det vore väldigt trevligt med en vit jul!

2 kommentarer:

Grannen sa...

Kyrkis eller möjligen Lägdis klingar inte heller lika bra som Långis... :-(

Anna sa...

Förhoppningsvis ligger Österlensnön kvar tills du kommer. På Backarna är vi i alla fall ganska så insnöade idag... Här ligger ett par dm och i drivorna är det över knähöjd. Ta med skidorna :)