lördag 5 december 2009

Julklappsshopping!


I väntan på the big reunion så hanns det med lite julklappsshopping på stan i förmiddags. Klockan 10 när butikerna öppnade hängde jag på låset. Nästan iaf. Då är shoppingen nämligen som effektivast när man slipper trängas med alla andra lördagsflanörer som oftast inte vaknar till liv på stan förrän runt lunchtid. Och jag gillar effektivitet!

Vinterkänslan och snömyset från igår kväll har tyvärr övergått till regn idag, så jag är glad att vi tog oss ut en sväng igår och njöt! Men vädret kan man ju inte göra så mycket åt och det tjänar inget till att lägga energi på att klaga över den saken. Den energin kan man lägga på bättre saker. Som att shoppa julklappar och svänga förbi en liten julmarknad tex. Finns det ingen snö får man leta julstämning på annat håll!

Inte mindre än tio små påsar kom jag hem med idag, nästan allt (utom en vattenflaska från Stadium till mig själv) är julklappar. Jag tycker det är såå roligt att shoppa julklappar! Ju tidigare man lämnar sin önskelista till mig desto roligare julklapp får man - för det är en sport det där att både lyckas uppfylla deras önskelistor, hitta på något "överraskande" (som de inte själva visste att de önskade sig, eller helst pratat om för länge sen men glömt bort att skriva på listan) och dessutom att få så mycket som möjligt för pengarna.

Dessa tio påsar resulterade i en (troligen) komplett julklappssamling till en person (just denna person kommer få ett hopplock av många små klappar, som jag hoppas och tror blir en lyckad och uppskattad klapp), och lite komplement till två andra. Men än är det mycket kvar att shoppa. And I like it!

Och ni som inte skickat in önskelistan till tomten än kan ju se det här som en hint... nog för att jag gillar att köpa julklappar, men inte att köpa bara för köpandets skull - det ska ju vara en bra och önskad klapp också.

1 kommentar:

Nenny sa...

Så man kan skicka sin önskelista till dig då? Eller? ;)