torsdag 1 oktober 2009

Jag har fått lägenhet!

Igår eftermiddag var jag och kollade på en (hyres-)lägenhet alldeles i närheten av där mormor och morfar bor (dvs det enda området i Malmö som jag känner till någorlunda). Det var en tvåa på ca 55 kvadrat, med balkong, lite sliten men ändå helt okej och som det verkar i ett trevligt neighborhood. Lite dyr dock, med mina mått mätt, men antagligen inte så värst farligt ur Malmö-ögon sett.

Imorse ringde tjejen från bostadsbolaget som höll i visningen (och som jag också varit på två andra visningar för de senaste veckorna) och sa att jag fått lägenheten!!!!

"Jag hade egentligen bestämt mig redan igår att det var du som skulle få den, det är ett jättetrevligt område och det känns som att lägenheten skulle passa dig perfekt med tanke på de visningar du har varit på tidigare. Inte för att jag känner dig, men ja det känns så."

De har alltså inget kö-system som de följer till punkt och pricka, till skillnad från det stora kommunala bostadsbolaget här i stan där man måste köa flera år för att ha chans på nånting överhuvudtaget, utan går på mix av hur länge man sökt lägenhet, hur aktiv man varit i sökandet, hur många visningar man varit på och hur snabbt man kan flytta in - och antagligen lite känsla också.

Det tackar jag ödmjukast för!

Det ska bli såååå skönt med ett eget bo. Att äntligen få packa upp min väska.
I något som kan bli mitt hem.

8 kommentarer:

mamma sa...

mm inte för att vi inte vill ha dej här men jag förstår att du vill ha ett eget boende, kanske bad timing just nu, dvs att det inte var för några dagar sen, nu vet vi inte om din säng kommer ner :) om inte får du väl få en ny

Kattis sa...

Härligt med eget bo! Lättare att finna sig tillrätta då tror jag minsann. Lycka till med ännu en flytt.. ;-) Grannen är tyvärr lite långt bort för att hjälpa till... :-P

Cornelia sa...

Grattis till lägenheten, var är det du ska bo? Och du det där med att plugga, det är jäklar inte lätt att lägga om till att plugga, det tar en stund men sen kommer man in i det, ge inte upp!

Anonym sa...

Grattis till den! :-)

Hur gick invägningen ? Nyyfis :-)

Tr sa...

spännande!!! och roligt!!! GRATTIS!

Fanny sa...

Låter ju kanon, lycka till med nya lyan. :) trevlig helg!

Prralin sa...

Mamma - Haha, ja vi får väl se om går att få ner i den nya trappen...

Kattis - Jaaaa jippiiiie, flytta är ju så kul! Men nu är iaf allt redan packat, så nu återstår "bara" att transportera alla lådorna västerut!

Cornelia - Jo det tar ju sin lilla tid att ställa om. Men jag tror det blir lättare att plugga i lugn och ro i ett eget bo. (förutom att jag då kommer bli distraherad av att vilja fixa till hemmet förstås, hmm...)
Jag kommer hamna i Rostorp/Segevångs-området.

Ofelia - Tack! (hoppas jag snart kan säga "tack" efter en invägning också ;))

Tr (äningsglädje?) - Tack!!!

Prralin sa...

Fanny - Tack, det ska bli så skönt!