onsdag 14 oktober 2009

Var ska man börja?

Idag var det dags att försöka fylla på kyl, frys och (ett icke existerande) skafferi. Jag gav nämligen bort alla skafferivaror innan jag flyttade från Övik, så det var väldigt enkelt att skriva en shoppinglista på vad som behövdes:

Allt.

Så där går man i en ny affär som man aldrig varit i tidigare, med en kundvagn och ser allmänt förvirrad ut. Var ska jag börja nånstans? Man går och tittar hylla upp och hylla ner, och funderar på vad man bör inhandla... Ja, det mesta behövs ju i sinom tid, men nånstans får man ju börja.

Mest förvirrande är det att komma till kyldisken. Den ser ju inte alls ut som i Norrland. Det går inte att gå efter den färg eller form man brukar leta efter. Fil ser inte ut som fil, utan som yoghurt. Skånemejerier har ju inte samma förpackningar som Arla eller Milko eller Norrmejerier, eller vad det nu är jag brukar handla där uppe. Har faktiskt ingen koll på vilka märken jag brukar köpa där. Men här vet jag ju att det är Skånemejerier som gäller.

När väl projektet i affären är avklarat så kommer nästa, kanske ännu svårare, projekt - att få plats med grejerna hemma. Nej, kylen och frysen var ju faktiskt tomma så det var inga problem. Men nåt skafferi är inte mitt kök begåvat med, och dessutom betydligt färre köksskåp än mitt gamla kök, vilket förstås innebär att jag har redan har grejer (huller om buller...) överallt i alla skåp.

Hur mitt skafferi ser ut just nu? En Coop Extra-plastkasse på golvet...

Och hur blev middagen? Hos mormor & morfar... :)

1 kommentar:

mamma sa...

men lilla vän kyldisken är väl inga problem, visst här gäller bara skånemejerier, nått har du väl fått med modersmjölken iaf,:) kram