lördag 31 oktober 2009

Vilken nostalgitripp!

Jag är hemma hos mamma och sorterar bland mina grejer som stått i hennes/mina föräldrars förråd i hundra år... och som hon tydligen inte vill ha kvar längre, vadå jag förstår inte varför?!
Grejer som jag inte sett på minst 9 år (eftersom jag inte bott i närheten av "hemma" sen dess, så har grejerna bara förvarats i väntan på bättre tider...), det mesta har jag säkert inte sett på 10-15 år!

Shit vilken nostalgitripp!!!

Alla skolböcker och anteckningar från skolan (tänk att jag har kunnat allt detta en gång i tiden, uträkningarna från matte E är rena rama grekiskan!), allt klotter i böckerna från högstadiet och alla hälsningar och pikar från bänkgrannar och kompisar, skolarbeten om allt möjligt, mitt specialarbete i trean på gymnasiet om Örnsköldsvik (surprise!), frimärkssamling och brevpapperssamling, hockeykort och tusentals tidningsurklipp om Foppa, videoband med inspelade Mitt så kallade liv-avsnitt (ni minns väl Jared Leto?), kassettband med inspelade Foppa-intervjuer och Trafik i sexan-inspelningar (en tävling om trafikkunskap i åk 6 som anordnades av och sändes i Radio Kristianstad, där jag var med i vår skolas lag och tävlade i radio, och jag har för mig att vi gick ganska långt?), blockflöjter och blockflöjtsböcker i alla dess former (jag spelade blockflöjt från åk 3 tom gymnasiet), pokaler och vinster från skyttetävlingar, tre rosetter som min häst tävlade in, vänskapsband (remember?), hundratals brev från många många års brevväxling, diplom från Skånes skolidrottsförbund för kast med liten boll och kulstötning och mycket mycket mer...


Foppafan, oh yes! Varför behöver man tre ex av hans bok Magic Boy? Tja, det kan man fråga sig... köpte först en "vanlig", köpte sen en signerad och sen kom det en ny utgåva med nyskrivet material. Klart man måste ha alles!

Vilken imponerande prissamling, inte sant?! ;) Jag var nog ganska duktig på korthållsskytte när jag en gång i tiden höll på med det.
Tågbiljetten från min resa till mitt första besök Örnsköldsvik den 2 aug 1999 är sparad, det måste betyda att resan inte bara var till varsomhelst, utan just det, till Övik. Övik som faktiskt var ämnet för mitt specialarbete (!) i trean på gymnasiet 1999/2000. Jag hittade också mycket sparat research-material inför arbetet, ska bli väldigt intressant att kolla igenom vid tillfälle! Det var nog ingen som blev förvånad över att jag flyttade dit. Det var nog fler som blev förvånade över att jag faktiskt flyttade därifrån. Efter åtta år.

För att inte snacka om vilken lovande friidrottare jag var! Haha! Fast jag minns faktiskt att jag tyckte skolmästerskapen vi hade var ganska roliga, åtminstone om jag fick hålla mig till "mina grenar"; kast med liten boll och kulstötning. Det där med att springa snabbt, hoppa långt eller vara smidig var inte riktigt min grej. Varken då eller nu.

Sen 1994 när sportintresset tog fart i samband med vinter-OS och fotbolls-VM har det blivit ett par videoband med inspelade matcher, intervjuer, klipp från sportnytt osv. Övervägande på Foppa och Modo förstås, nån som är förvånad? Har inte hjärta att slänga dem, en vacker dag i framtiden när man har lite lite för sig kan det ju vara väldigt spännande att kolla igenom dessa band... om det ens finns en VHS-video kvar då.
Vänskapsband, många spännande skolarbeten (Vad vet vi om Jesu Liv - känn bara på titeln!) och mängder av brev...


Update: Hmm, det kan inte stämma att 1999 var första besöket i Övik. Det måste ha varit mitt andra besök där, research-resa inför specialarbetet. ;) Jag flyttade ju dit 2001. Första besöket var sommaren 1997.

1 kommentar:

Sara sa...

Vet du vad - jag tror faktist du själv också - men liten distans till det som det nu är - är rätt förvånad över att du flyttade härifrån.....

Massa roliga minnen där förstår jag. Jag ser gärna de där gamla inspelade banden med dig en dag. Vore skoj... Nostalgi!!

Första gången du besökte mig var 1999 ja. 10 år sedan med andra ord nu i höst. Tänk vad tiden går....

Det där matrialet du har sparat om Övik lät ju lite spännande....

Kram