lördag 28 november 2009

Ni som vet vad det handlar om förstår vad det innebär

Fullsatt. Line-up med Forsberg, Sundström och Näslund. Ståpäls.

För första gången den här säsongen var Swedbank Arena (som för övrigt snart byter namn till Fjällräven Center) slutsåld och fullsatt. Modo har ju inte direkt rosat marknaden så här långt. Men plötsligt dyker en och annan gammal avdankad världslirare upp och vill spela med dem. Gratis. Det ger inte bara energi och kunnande på isen, det höjer också intresset för hela Elitserien i allmänhet och Modo hockey i synnerhet. Det gör att fler supporters går på matcherna och på så vis bidrar med pengar till en förening i kris, och det gör också att fler sponsorer hostar upp pengar. Det återupplivar the Heart of Hockey.

Modo har en väldigt bortskämd och kräsen publik. Det finns många medgångssupportrar i stan. Därför var det inte konstigt att just kvällens match blev den första att bli fullsatt: efter två matchers frånvaro (bihålor aka revbensproblem) var Forsberg tillbaka, efter att missat nästan hela säsongen so far var Sundström tillbaka, och sist men inte minst - efter en kort pension, endast en dryg veckas träning på över ett halvår och efter att inte ha spelat på hemmaplan på 15 år var också Näslund tillbaka.

Dessa tre herrar presenterades i en långsam och utdragen line-up men gott om tid för stående ovationer. Och ståpäls. Och nog syntes en tår i ögonvrån hos var och varannan på ståplats. Man måste nog veta vad det handlar om för att förstå vad det innebär.

Tänk er när Zlatan har varit ute och dominerat i världen i 15 år och bestämmer sig för att återvända hem till Allsvenskan. Gratis. För att rädda sin moderklubb. Och dessutom måste Zlatan ta med sig en polare som han spelade med för 15 år sen på hemmaplan, som också har varit ute och dominerat i världen under tiden. Och så återförenas de. Och gör mål tillsammans redan efter ett par minuter.

Ja just det, redan i första perioden målade firma Forsberg och Näslund tillsammans. Snygg diagonalpass av Näslund till Forsberg som inte missar öppet mål. Behöver jag säga att den fullsatta arenan blev glad?

Båda två har en bra bit kvar till toppform, men när de vill kan de överglänsa vem som helst i Elitserien. I andra perioden surnade Forsberg till lite och drog på sig en onödig utvisning, muckade med några motståndare och hängde med huvudet en stund. Men så plötsligt händer det. Han får pucken i egen zon och bestämmer sig för att trycka på, åker förbi alla, fintar backarna och lägger en pass som medspelaren inte kan undvika att göra mål på. För ett ögonblick ser alla andra ut som statister. Jag lovar. Man måste nog veta vad det handlar om för att förstå vad det innebär.

För att göra en lång historia kort så vann Modo med 4-1, vågen rullade runt flera varv och alla var glada och nöjda. De tre poängen gjorde dock inte tabelläget som jumbo bättre just nu, men många bäckar små...

Som pricken över i:et hade äntligen snön fallit under matchen. Och på vägen hem fick man faktiskt knarra lite snö under skorna. Den får gärna ligga kvar tills imorgon när det är första advent och julskyltning. Det gör inte heller något om det kommer mer. Välkommen!

2 kommentarer:

mamma sa...

det låter som om det var en helt underbar dag i går, njuut
ha de gott kram

Sara sa...

Gårdagkvällen går inte att förklara med ord. Så är det bara. Men du gjorde ett mycket bra försökt! ;)
En magisk känsla minst sagt....
Helt ofattbart!
Unerbart!
O så 3 poäng på det.
MMmmmm