torsdag 19 november 2009

Photoshopkurs

Det blev en Photoshopkurs till slut. Den jag anmälde mig på först var fullbokad, men jag fick en reservplats på en annan kurs. Jag är just nu på det tredje och sista tillfället. Jag kan inte påstå att det har gett mig speciellt mycket. Jag har ju gått en Photoshopkurs i gymnasiet för en massa år sen så jag är inte "helt gröngöling", och jag trodde att jag hade glömt tillräckligt mycket för att ha någon nytta av en basickurs. Men tydligen inte. Nu vet jag i alla fall att jag kan tillräckligt mycket för att våga mig på en fortsättningskurs. Men inte i samma regi.

Kursen har varit direkt dålig, läraren är säkert mycket kunnig men kan inte lära ut och har ingen struktur på sina lektioner. Själv klarar jag mig bra efter lite uppfriskat minne och möjlighet att prova mig fram, men jag tycker synd om mina kära kursdeltagare som knappt ens kan öppna en fil och än mindre vågar prova sig fram. Medelåldern ligger nog nånstans på drygt 50 år, så det där "dolda syftet" (som jag just nu läser om i diverse projektdiskurser...) att "träffa nya människor" lyckades inte heller...

Summa summarum: Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men skam den som ger sig, man måste ju försöka aktivera sig i sin nya stad. Vem vet, en vacker dag kanske det kommer att kännas som hemma också...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
va tråkigt med en kurs som inte gav det du önskade. Verkligen inte roligt när sådant händer.
Kikade in här och lämnar en liten rad efter mig för jag vet vad glad man blir när någon som tassat in tar sig tid att göra det.
Ha en rikigt fin helg.

Prralin sa...

Fokus mot framtiden - Tack för avtrycket, och jo - det är trist när det inte blir som man tänkt sig. Men det är sånt som händer!