torsdag 12 november 2009

Rhinocort Aqua

Jag börjar känna mig smått hypokondrisk - jag som aldrig är sjuk! - så i eftermiddags ringde jag vårdcentralen. Vårdcentralstanten trodde att jag kunde ha bihåleinflammation om jag har otur, men att jag först skulle prova nässprayet Rhinocort Aqua ett par dar för att se om det hjälper. Så nu har jag inhandlat det, och håller tummarna för att det släpper!

Jag har varit förkyld till och från sen i september, har känt mig ganska pigg mellan varven för att bara några dar senare känna mig hängig och febrig igen. Nu den senaste veckan har jag alltså börjat känna av bihålorna också, något som jag i princip aldrig gjort tidigare, inte under längre period iaf. Sen i somras har jag också känt av metallsmak i munnen till och från under perioder. Och nu känner jag mig bara trött. Trött, trött, trött. Sover som en stock på nätterna (tack o lov!) men är ändå bara trött, trött, trött hela dagen. Idag hade jag föreläsning mellan 10-12 - två timmar borde man ju klara av, men jag vet inte hur många gånger jag gäspade, och koncentrationen fanns ingenstans. Puts väck borta!

Huvudet känns febrigt, men jag tror inte att jag faktiskt har feber, utan att det beror på "spänningarna" inne i huvudet. Innanför pannan, bakom ögonen, i käkarna. Ibland mer ibland mindre. Det blir en ond cirkel när jag är trött, känner mig hängig och inte orkar göra något. Och det bättrar inte direkt på humöret att jag inte orkar ta tag i att fixa i nya lägenheten eller komma igång med träningen... Idag, endast en dryg månad efter att jag flyttade in, kom jag iaf till skott att flyttändra och skriva mig i Malmö samt skaffa hemförsäkring. Inte en dag för tidigt va?! :P

Jag vill vara pigg och alert!

Vårdcentralstanten avrådde mig från att ta svinis-vaccinationen nu eftersom jag inte är helt frisk, så beslutsångesten över detta får skjutas på framtiden lite... alltid något.

Inga kommentarer: